Andy Garcia și Al Pacino, invitați la Teatrul Metropolis

Share:

Regizorul scoţian Mick Davis, care montează la Teatrul Metropolis din Bucureşti un spectacol despre viaţa lui Niccolò Paganini, a declarat într-un interviu acordat Mediafax că a invitat la premieră mai multe personalităţi de la Hollywood, printre care Andy Garcia, Mickey Rourke şi Al Pacino.

Regizorul scoţian Mick Davis, autorul filmului „Modigliani”, montează, în premieră mondială, un spectacol despre viaţa lui Niccolò Paganini, unul dintre cei mai mari violonişti din istoria muzicii, la Teatrul Metropolis din Capitală, în stagiunea 2014-2015. După un proces dificil de selecţie, au fost aleşi actorii care vor juca în spectacol şi, cu ajutorul lui George Ivaşcu, directorul instituţiei teatrale, a fost stabilită şi întreaga echipă care va lucra la „Paganini”. Rolul principal l-a obţinut Tudor Aaron Istodor, iar din distribuţia spectacolului mai fac parte, printre alţii, actorii Elvira Deatcu, Gelu Niţu, Vlad Logigan, Meda Victor şi Mircea Albulescu.

În interviul acordat Nediafax, Mick Davis declară că a ales să scrie scenariul despre Paganini pentru că a fost fascinat atât de muzica acestuia, cât şi de reputaţia lui, violonistul fiind numit „muzicianul diavolului”. Regizorul scoţian spune că s-a gândit la acesta ca la un star rock, ca Mick Jagger şi Jim Morrison.

Despre scenariul acestui spectacol, regizorul Martin Scorsese a spus că este „cel mai bun pe care l-a citit”, iar, în interviul acordat Mediafax, Mick Davis precizează motivul pentru care a ales să folosească scenariul pentru un spectacol de teatru şi nu pentru un film.

De asemenea, regizorul scoţian vorbeşte despre premiera spectacolului „Paganini”, care va avea loc pe 27 mai, la Teatrul Metropolis din Bucureşti, şi spune că a invitat mai mulţi cineaşti şi actori de la Hollywood în seara evenimentului. Printre cei pe care i-a invitat se numără directorul de casting Bonnie Timmermann, precum şi actorii Chris Noth, Andi Garcia, Mickey Rourke şi Al Pacino.”O să-i invit pe toţi şi, dacă o să vină doi sau trei aici, care să reprezinte Hollywoodul, va fi grozav”, spune Mick Davis.

Regizorul scoţian mai vorbeşte în interviul despre industria teatrală şi cinematografică din România, despre castingul pe care l-a organizat pentru spectacolul „Paganini”, dar şi despre filmele şi actorii care i-au influenţat cariera.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.