Iulian Iancu, audiat la DNA

Deputatul Iulian Iancu s-a prezentat joi la DNA pentru a fi audiat în dosarul în care este urmărit penal judecătorul CCR Toni Greblă.

El a precizat că a venit de la ora 13,00, deși era chemat la ora 14,00.”Nu știu nimic de cazul respectiv (n.r. dosarul lui Toni Greblă). Nu am nicio tangență. Nu cunosc de ce este chemat domnul Greblă. Eu vă spun de ce sunt eu invitat: eu sunt invitat pentru transportul de persoane, adică membrii de partid, în anul 2012, la lansarea candidaților pe stadionul „23 August”. Acolo sunt semne de întrebare. Tot ce știu o să spun cu mare plăcere și acum și când ies. Nu m-am ocupat niciodată de transportul de persone în partid și nici de logistică în partid, dar dacă pot să spun, o să spun cu mare plăcere”, a afirmat Iancu, care a adăugat că e vorba de transportul de persoane de la Bacău la București.

El a recunoscut că a fost chemat în calitate de suspect. Despre finanțarea campaniei electorale, deputatul a spus că acest lucru s-a făcut, în cazul tuturor membrilor de la Bacău, prin cotizația membrilor de partid.

Iulian Iancu a menționat că nu știe amănunte despre exportul de produse alimentare.”Aud pentru prima dată în viața mea de la dvs. (…) Nu știu nimic din toate lucrurile pe care le menționați dvs, se poate să fie în dosarul în care este implicat domnul Greblă. Aici este direct legat de transporturi de persoane. Nu am nicio legătură cu cazul acesta”.

Surse judiciare au precizat joi că doi parlamentari ar fi vizați în dosarul lui Toni Greblă și că ar fi vorba de Iulian Iancu și Lucian Șova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.