Liberalii au început discuțiile pentru formarea unei noi majorități

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat miercuri că discuțiile privind susținerea moțiunii de cenzură anunțată de liberali au început, dar că acestea nu vizează negocieri contra funcții.

„Am început deja discuții pentru formarea majorității, ceea ce se poate cât de firesc. Discutăm cu colegi parlamentari pentru că nu vrem să fim luați pe nepregătite și, când dl Predoiu va veni cu programul de guvernare și va fi finalizat, dezbătut, vom avea consultările cu societatea civilă, cu tot ce înseamnă elitele de la nivel local și central, nu vrem să fim prinși pe picior greșit”, a spus Gorghiu, potrivit Agerpres, subliniind că nu a afirmat că a negociat direct cu Mircea Geoană sau orice alt parlamentar.

Ea a indicat că lucrurile care țin de majoritatea parlamentară vor fi discutate la momentul oportun, respectiv la prezentarea programului de guvernare.”Singura negociere care se poartă este aceea de a susține o moțiune de cenzură pentru a înlătura un guvern toxic. Nu se face absolut nicio negociere contra funcții executive, nu se face nicio discuție de nume, de formulă guvernamentală, absolut nimic.

Este dovada simplă de maturitate politică a acestui partid că nu vom genera asemenea teme și discuții până nu vom avea lucrurile noastre stabilite: un program de guvernare, cu proiecte de anvergură, agreat de mediul de afaceri, de populația din România, care să reușească să transpună agenda publică în agendă politică”, a afirmat Gorghiu.

La rândul său, copreședintele PNL Vasile Blaga a arătat că Guvernul Ponta va cădea prin moțiune de cenzură. „Noi ne grăbim să avem un program de guvernare în dezbatere publică pentru a-l îmbunătăți pentru când va cădea Guvernul și va cădea printr-o moțiune de cenzură. Eu văd că foarte multă lume este supărată pe dl Victor Ponta”, a spus Vasile Blaga.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.