Zegrean: Nu am mai vorbit cu Greblă!

0

Președintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat, vineri, că nu a mai discutat cu Toni Greblă și nici nu a vorbit cu restul judecătorilor Curții dacă acesta ar trebui să se retragă de la ședințe.

Totodată, Zegrean a spus că Toni Greblă i-a adus la cunoștință, într-o discuție privată, acuzațiile aduse de DNA.”Nu am mai vorbit cu el de ieri, de la ora 1,00, când a fost la mine în birou. (…) A fost o discuție privată. Vreți să vă spun acum? De exemplu, era adevărată povestea cu rochiile, cu capsatoarele, cu capsele, astea sunt adevărate”, a spus Zegrean, adăugând că în cazul în care Toni Greblă va ajunge azi la CCR ar putea avea loc o altă discuție.

Șeful CCR a admis că situația dăunează imaginii Curții Constituționale. ”Sigur că face rău, nu poate să facă bine așa ceva (…) Nu face bine, mai ales că noi judecăm numai în plen de 9, suntem toți acolo”, a explicat Zegrean.

Întrebat dacă Greblă ar fi anunțat că se gândește să se retragă de la discuții, dezbateri sau votul Curții, având în vedere situația în care se află, și dacă ceilalți judecători au dat un semnal că și-ar dori ca el să se retragă, Zegrean a spus că nu a avut loc o asemenea discuție, dar că aceasta ar putea să aibă loc în cursul zilei de vineri sau luni.”De unde să știu ce gândește. Dacă știam ce gândește, probabil că nu se ajungea aici.(…) Încă nu am discutat (cu ceilalți judecători — n.r.), probabil că azi sau luni vom discuta problema asta”, a mai spus Zegrean, adăugând că, personal, îl sfătuiește pe Greblă să facă ceea ce îl îndeamnă conștiința.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.