Carmen Iohannis nu renunță la cariera de profesor

Share:

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, spune că nu ar vrea să renunţe la cariera de profesor, precizând că intenţionează să păstreze câteva ore la colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu şi să continue să ghideze elevii din clasa sa şi în următorii ani.

Carmen Iohannis a fost întrebată, într-un interviu acordat televiziunii publice, dacă va mai preda în Sibiu sau se va muta în Bucureşti.”Intenţionez să păstrez câteva ore în colegiul «Gheorghe Lazăr din Sibiu şi mai ales să continuu să ghidez clasa mea şi în următorii ani”, a spus soţia preşedintelui.”Încerc sa fac acest efort, să fiu câteva zile la Sibiu şi câteva zile la Bucureşti”, a continuat ea.

Carmen Iohannis a precizat, răspunzând unei întrebări, că nu ar vrea să renunţe la cariera de profesor.

În urmă cu două săptămâni, reprezentanţi ai ISJ Sibiu menţionau că soţia preşedintelui va preda limba engleză la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu cel puţin până la sfârşitul primului semestru, arătând că aceasta va avea apoi la dispoziţie trei variante: să continue la Sibiu, să se transfere la Bucureşti sau să intre în concediu fără plată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Livia Creţulescu, a declarat atunci corespondentului Mediafax că soţia preşedintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, a anunţat că va preda la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, unde este profesor de engleză, cel puţin până la sfârşitul primului semestru. „Doamna Iohannis va preda cel puţin până la finalul primului semestru. Acesta se va încheia în 31 ianuarie. Deocamdată, doamna Iohannis nu a anunţat ce urmează să facă începând cu cel de-al doilea semestru”, declara Livia Creţulescu.

Potrivit acesteia, Carmen Iohannis are la dispoziţie trei variante: fie va continua să predea şi în cel de-al doilea semestru, fie va cere detaşare pe un post similar la Bucureşti, în cazul în care există disponibil un astfel de post în Capitală, fie poate intra în concediu fără plată. „Legea Educaţiei prevede posibilitatea ca, după zece ani de carieră, să poţi beneficia de un an de concediu fără plată”, a explicat Livia Creţulescu.

Într-un interviu acordat presei locale sibiene la finalul anului trecut, întrebat dacă soţia sa va rămâne să profeseze la Sibiu, preşedintele Klaus Iohannis a răspuns: „Va exista o perioadă de trecere. Am discutat chestiunea şi mă va însoţi, va exista o perioadă de tranziţie, dar în esenţă îşi doreşte să se implice alături de mine în rezolvarea unor probleme care ţin de Prima Doamnă”, a spus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.