Polonia pariază pe turbine eoliene

0

Energia regenerabilă furnizată de forţa vântului este printre cele mai căutate surse de energie. Iar câmpurile de eoliene au devenit parte din peisajul multor ţări. O echipă de ingineri polonezi a realizat un tip de turbine care se remarcă deopotrivă prin eficienţă şi adaptabilitate – pot fi instalate în aproape orice loc. 

Acest tip de turbine verticale eoliene sunt creaţia unei echipe de ingineri dintr-un sat polonez situat lângă graniţa cu Belarus. Sunt module independente care pot fi folosite singure sau în grupuri, rezistă la orice forţă a vântului şi pot fi instalate aproape oriunde.

Un singur modul are 3 metri înălţime cu diametrul de 2,5 metri. Poate genera 2 kilowaţi de energie la o viteză a vântului de doar 1 metru pe secundă, şi 20 de kilowaţi la o viteză a vântului de 13 metri pe secundă. În plus, sunt şi ecologice: turbinele au o durată de viaţă de 50 de ani după care toate componentele pot fi reciclate.

Ideea inginerilor a atras atenţia unei companii care a început acum să producă acest sistem de turbine foarte avantajoase pentru gospodării sau mici afaceri.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.