Liberalii îl critică pe Victor Ponta

0

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, afirmă că premierul Victor Ponta „nu își îndeplinește obligațiile legale” prin faptul că nu sunt organizate alegeri parțiale acolo unde au fost vacantate funcții publice.

„PNL îi reamintește prim-ministrului Victor Ponta că, în acest moment, nu își îndeplinește obligațiile legale în funcția pe care o deține. Democrația nu este opțională și nu este nici subiect de trocuri sau negocieri politice.

Alegerile pentru locurile vacante de la toate nivelurile administrației locale și Parlamentului trebuie organizate conform legilor în vigoare, fără obiecții și amânări. Nu putem accepta o democrație de ‘interimate-permanente’, așa cum ne propun PSD și Victor Ponta. Prim-ministrul a depășit termenele legale. Nicio dezbatere politică nu le poate face pe acestea orientative. Victor Ponta continuă același stil de a guverna relativizând legile și aplicarea lor”, a declarat Stroe printr-un comunicat de presă al PNL, remis duminică Agerpres.

Ionuț Stroe adaugă faptul că liberalii susțin îmbunătățirea cadrului electoral, solicitând un calendar „ferm” pentru Comisia comună a Parlamentului care dezbate pachetul legilor electorale.”PNL susține activ reforma legilor electorale și a făcut propuneri concrete și solide în cadrul Comisiei de specialitate. Lucrăm împreună cu partidele parlamentare la îmbunătățirea cadrului electoral care va putea fi utilizat, conform Constituției, de la alegerile locale din 2016. Aceasta nu permite însă ca aplicarea actualelor legi, oricare ar fi ele, să fie făcută după bunul plac și după interesele mici ale unui partid. PNL a solicitat public un calendar ferm pentru Comisia de Cod electoral astfel ca legile să fie aprobate la timp și să poată fi aplicate de la alegerile locale din 2016″, mai precizează sursa citată.

În acest context, liberalii solicită PSD și celorlalte partide parlamentare să „își asume ferm că vor respecta calendarul, pentru a nu depăși termenul de 12 luni anterior alegerilor din 2016, după care legea s-ar amâna încă patru ani”.

Co-președintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut premierului, la începutul săptămânii, ca Guvernul „să intre în legalitate și să organizeze de urgență” alegeri parțiale acolo unde au fost vacantate funcții publice și comunitățile nu mai au reprezentanți.

În replică, premierul Victor Ponta a declarat, joi, că e necesar un dialog cu Opoziția pentru a se stabili organizarea de alegeri parțiale, ținând cont că mai e doar un an până la alegerile la termen și „în fiecare zi se mai eliberează un loc”.”Trebuie să vorbim cu cei de la Opoziție să stabilim un lucru: mai e un an de zile până facem alegerile normale. Le facem? Unde? În al doilea rând, cam în fiecare zi se mai eliberează un loc. Ieri, ați văzut, s-a eliberat locul de președinte al CJ Hunedoara, liberal. Acolo cred că o să câștigăm noi. Ideea e următoarea: facem din duminică în duminică alegeri sau le punem pe toate într-un pachet? E o chestiune pe care nu putem să o rezolvăm decât prin dialog”, a afirmat premierul într-un interviu pentru jurnalul.ro.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.