Ateliere de povești la Teatrul Gong din Sibiu

Share:

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu organizează în perioada vacanței intersemestriale (2 – 6 februarie) o serie de cinci ateliere de creație, ce au ca temă reinventarea poveștilor cu ajutorul pietrelor pictate manual. 

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani sunt invitați să descopere aventurile lui Dorothy și a prietenilor săi în căutarea Vrăjitorului din Oz reinventând povestea originală. Ingeniozitatea pe care o implică născocirea unei povestiri sau a unei lumi și personaje de altundeva dezvoltă inteligența copiilor prin abordarea imaginației ca funcție principală în formarea unei gândiri critice bazate pe joc. Experiența devine una cu totul distractivă întrucât personajele prind viață prin pictarea unui set de pietre de râu cu ajutorul cărora cei mici se vor alătura grupului pentru a reinventa scene din povestea Vrăjitorului din Oz.

Atelierele de pictură din această vacanță vor fi coordonate de Diana Ribana, artist plastic angajat al Teatrului Gong din Sibiu. Diana Ribana este fashion designer, a absolvit cursurile de design vestimentar de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și se caracterizează ca un om mereu optimist și plin de culoare.

Atelierele vor avea loc în fiecare zi, în perioada 2 – 6 februarie, începând cu orele 11:00. Durata aproximativă a unui atelier este de două ore. Acestă nouă serie de ateliere este adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 10 ani, iar pentru fiecare atelier se pot înscrie maxim zece copii. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00, în limita locurilor disponibile. Prețul unui bilet este de doar 7 lei și include toate materialele necesare. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.