BCE nu e de acord cu reducerea datoriei Greciei

Share:

Banca Centrală Europeană (BCE) nu va participa la nicio decizie de reducere a datoriei Greciei, a afirmat, luni, Benoit Coeure, membru în Consiliul director al băncii, într-un interviu acordat publicației germane de afaceri ‘Handelsblatt’, transmite Reuters.

„Nu este de competența BCE să decidă dacă Grecia are nevoie de o reducere a datoriei. Dar este absolut sigur că nu putem fi de acord cu o reducere a datoriei care să includă obligațiunile elene deținute de BCE”, a declarat Benoit Coeure. Acesta a declarat că guvernele europene trebuie să implementeze reforme şi să-şi consolideze bugetele naţionale pentru a crea o creştere sustenabilă şi locuri de muncă.

Syriza, partidul stângii radicale, care vrea o renegociere a datoriei imense a Greciei, de 175% din PIB, şi renunţarea la măsurile de austeritate, ar fi obţinut între 35,5% şi 39,5% din voturi la alegerile desfăşurate duminică, potrivit exit-poll-urilor.

Noua Democraţie, formaţiunea premierului Antonis Samars, este creditată cu 23-27% din sufragii. Syriza ar urma să aibă, astfel, între 145 şi 158 de locuri în Parlament, 151 reprezentând majoritatea absolută. Luni, miniştrii de Finanţe din zona euro vor discuta la Bruxelles necesităţile de finanţare ale Greciei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.