Cum va fi vremea până în aprilie

Share:

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii pe teritoriul României, până în luna aprilie.

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, informează Mediafax.

FEBRUARIE

Temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de normele climatologice, exceptând regiunile vestice, sudice şi sud-estice, unde local se vor situa peste aceste norme.

Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în general în limite normale în zonele estice şi sud-estice, iar în restul teritoriului vor fi excedentare.

MARTIE

Temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice, posibil local mai ridicate în sud şi sud-est, dar şi mai coborâte în centrul şi nord-vestul teritoriului.Precipitaţiile lunare se vor putea situa peste normalul climatologic în cea mai mare parte a ţării.

APRILIE

Valorile medii ale temperaturii aerului vor fi apropiate de mediile climatologice, posibil mai scăzute, local, în vestul, sudul şi nord-estul ţării. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale pe areale din sudul şi estul ţării şi vor depăşi aceste medii în restul teritoriului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.