Dronă prăbușită în curtea Case Albe

0

O dronă civilă cu lungimea de 60 de centimetri s-a prăbuşit în cursul nopţii în curtea Casei Albe, confirmă serviciul american de pază şi protecţie Secret Service, susţinând că aparatul nu reprezenta pericol, deşi presa şi experţii ridică serioase semne de întrebare.

Un aparat de zbor cu lungimea de circa 60 de centimetri s-a prăbuşit în cursul nopţii de duminică spre luni în curtea Preşedinţiei SUA”, a declarat, potrivit Fox News, Brian Leary, purtătorul de cuvânt al Secret Service. „Un ofiţer de securitate a auzit şi a văzut aparatul care zbura la joasă altitudine în jurul orei 3.00 dimineaţa. Drona s-a prăbuşit şi a fost găsită pe pajiştea din partea de sud-est a curţii Casei Albe”, a explicat Leary.”Dispozitivul nu a reprezentat niciun pericol. A fost demarată o investigaţie pentru a se stabili originea acestui dispozitiv de zbor, unul comercial, pentru a afla motivele incidentului şi autorii”, a subliniat Leary.

Preşedintele Barack Obama şi soţia sa nu se aflau în Casa Albă în momentul incidentului, fiind în India. Nu se ştie dacă cele două fiice ale cuplului prezidenţial, Sasha şi Malia, împreună cu bunica lor erau în reşedinţă.

Experţii şi presa au ridicat serioase semne de întrebare în legătură cu securitatea complexului prezidenţial american, după o serie de incidente petrecute în ultima vreme.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.