Mircea Sandu își pierde locul în Comitetul Executiv al UEFA

0

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, nu mai figurează printre candidaţii pentru un nou loc în Comitetul Executiv al UEFA la alegerile programate la Viena, la 24 martie, astfel că România nu va mai avea un reprezentant în acest for pentru prima oară din 2007.

Mandatul lui Mircea Sandu expiră în martie, iar FRF nu a făcut o altă propunere pentru un loc în Comitetul Executiv. De asemenea, mandatele altor şase membri ai CEx expiră în acest an: Şenes Erzik (Turcia), Angel María Villar Llona (Spania), Grigori Surkis (Ucraina), Peter Gillieron (Elveţia), Borislav Mihailov (Bulgaria) şi Serghei Fursenko (Rusia).

Patru dintre cei şapte candidează pentru un nou mandat: Angel María Villar Llona (Spania), Grigori Surkis (Ucraina), Peter Gilliéron (Elveţia) şi Borislav Mihailov (Bulgaria). Pe lângă aceştia patru, au fost înregistrate alte opt candidaturi, pentru cele şapte locuri valabile din Comitetul Executiv în perioada 2015-2019: Sandor Csanyi (Ungaria), Fernando Gomes (Portugalia), Yngve Hallen (Norvegia), Trefor Lloyd Hughes (Ţara Galilor), Campbell Ogilvie (Scoţia), Davor Suker (Croaţia), Geir Thorsteinsson (Islanda) şi Servet Yardımcı (Turcia).

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a afirmat, în vara anului 2014, că forul român nu-l va mai susţine pe Mircea Sandu pentru un loc în Comitetul Executiv al UEFA. Apoi, Mircea Sandu a renunţat la toate clauzele contractuale pe care le avea cu federaţia, prin care instituţia se obliga să-l nominalizeze în 2015 la alegerile din cadrul forului european.

Mircea Sandu a fost membru în Comitetul Executiv al UEFA din 2007, el fiind reales pentru un al doilea mandat în 2011.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.