Real Madrid , sub lupa FIFA

Clubul de fotbal Real Madrid, câștigător al ultimei ediții a Ligii Campionilor, este investigat de FIFA în legătură cu transferurile unor minori, a anunțat luni ziarul spaniol As.

FIFA încearcă să afle dacă Real a respectat Articolul 19 din Regulamentul pentru Transferul Jucătorilor, privind Protecția Minorilor. Regulile interzic transferul jucătorilor sub vârsta de 18 ani, cu excepția unor situații bine stabilite.

Ziarul a avut acces la documente ale FIFA despre această investigație, clasificate ca strict confidențiale. FIFA a cerut Federației Spaniole de Fotbal toată documentația referitoare la jucătorii minori cu care Real Madrid are acorduri de colaborare. Doar în Regiunea Autonomă Madrid există 22 de asemenea cluburi. Acordurile semnate de Real conțin o clauză potrivit căreia clubul filială acceptă să pună la dispoziția lui Real toți fotbaliștii săi, de orice vârstă, pe care madrilenii îi pot include în echipele lor. Cluburile filială acceptă de asemenea să furnizeze înregistrarea documentelor jucătorilor și să asigure că sunt înregistrate în numele lui Real Madrid. Este posibil ca asemenea acorduri să existe și cu grupări din afara Spaniei, dar acest lucru încă nu a fost confirmat.

Investigația deschisă de FIFA coincide cu o rafală de transferuri realizate de Real Madrid, ce a obținut în ultimele săptămâni semnătura foarte tinerilor Mink Peeters, Marco Asensio, Martin Odegaard și Lucas Silva. Madrilenii doresc de asemenea să-i transfere pe Augusto Batalla și Hachim Mastour. Celălalt mare club spaniol, Barcelona, a fost sancționat în aprilie de UEFA cu interdicția de a face transferuri, în urma unor nereguli cu transferurile unor jucători minori între 2009 și 2013. Barca s-a adresat Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS), dar apelul său a fost respins.

Ancheta deschisă de FIFA în legătură cu Real vine după un denunț anonim, notează cotidianul citat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.