Rus nu vede riscul scindării PSD

Vicepreşedintele PSD Ioan Rus vorbeşte într-un interviu acordat Mediafax de situaţia din partid, apreciind că este „maxima tâmpenie” că un lider trebuie să demisioneze dacă a pierdut o competiţie electorală. El crede şi că programul Guvernului de azi nu e foarte diferit de un potenţial program PNL.

Ioan Rus, care este şi ministru al Transporturilor, critică „maxima tâmpenie pe care unii dintre politicieni o promovează permanent”, şi anume că un lider trebuie să demisioneze dacă a pierdut o competiţie electorală, susţinând că sunt unii care consideră că locul doi trebuie să dispară pentru ca, eventual, să acceadă ei în poziţii de competiţie finală. De asemenea, Ioan Rus a comentat şi excluderile lui Mircea Geoană şi Marian Vanghelie şi intenţia lor de a fonda un nou partid, menţionând că nu crede într-o scindare a PSD.

Rus a comentat şi o eventuală candidatură a lui Cătălin Ivan la şefia PSD, spunând că acesta este „un băiat tânăr şi în regulă”, dar pe care nu îl vede, în acest moment, că ar putea fi preşedintele partidului.El a avut şi un mesaj pentru preşedintele Klaus Iohannis, susţinând că acesta va înţelege până la urmă că programul de guvernare al actualei coaliţii de la putere are şi o componentă liberală, astfel încât nu ar fi extrem de diferit de un program al unei guvernări PNL şi a avertizat că orice „deranj guvernamental” în 2015 va provoca „enorme pagube economice” României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.