Tecău și Mergea, adversari în sferturi, la dublu, la Australian Open

Share:

Tenismenii români Horia Tecău (care face pereche cu olandezul Jean-Julien Rojer) și Florin Mergea (cu britanicul Dominic Inglot partener) vor fi adversari în sferturile de finală ale probei masculine de dublu la turneul Australian Open, primul de Mare Șlem al anului, care are loc la Melbourne.

Tecău și Rojer, favoriții numărul șase ai probei, au dispus, luni, în optimi, cu 3-6, 7-5, 7-6 (5) de cuplul americano-australiano Eric Butorac/Sam Groth (N. 12), după un meci de două ore și patru minute.

O victorie remarcabilă a reușit cuplul Mergea/Inglot, cap de serie nr. 14, care a eliminat principalii favoriți, frații americani Bob și Mike Bryan, cu 7-6 (4), 6-3, într-o oră și opt minute.

Perechea româno-olandeză a reușit mai puține lovituri câștigătoare (35 față de 52 ale adversarilor), dar a avut și mai puține erori neforțate (22 la 42). Cea mai bună performanță a lui Tecău la Melbourne, în proba masculină de dublu, a fost semifinala din 2012, alături de Robert Lindstedt. Totodată, rezultatul de la Australian Open este cel mai bun pentru cuplul Tecău/Rojer la un turneu de Mare Șlem, după ce anul trecut s-au oprit în turul secund la Melbourne, iar la celelalte trei turnee de Grand Slam nu a trecut de optimi.

Horia Tecău a ieșit învingător în 2012 în proba de dublu mixt la Australian Open (cu Bethanie Mattek-Sands), iar în 2014 a fost învins în finală, alături de Sania Mirza (India).

Pentru Mergea victoria în fața fraților Bryan, liderii incontestabili ai ultimului deceniu la dublu, este cea mai mare din carieră, iar calificarea în sferturi este al doilea rezultat în turneele de Mare Șlem, după semifinala de anul trecut de la Roland Garros, alături de croatul Marin Draganja.Mergea și Inglot au reușit nouă ași în meciul cu frații Bryan (cinci ași pentru americani), raportul loviturilor câștigătoare fiind net, 46-22, chiar dacă și numărul erorilor neforțate a fost mai mare, 20-9.

Tecău l-a învins pe Mergea de trei ori în circuitul ATP: în 2011, în optimile turneului de la București, cu 6-7 (8), 6-4, 10-8, când Horia juca alături de Robert Lindstedt, iar Florin l-a avut ca partener pe Victor-Mugurel Anagnastopol; în 2012, tot la București, în optimi, cu 4-6, 6-4, 10-2, când Tecău făcea pereche cu Lindstedt, iar Mergea a jucat alături de Andrei Dăescu; și anul trecut, la s-Hertogenbosch, când Tecău și Rojer s-au impus cu 6-3, 6-4 în sferturi, în fața cuplului Mergea/Draganja.

Cele două perechi sfertfinaliste și-au asigurat cecuri de 65.000 de dolari australieni și 360 de puncte ATP fiecare, România urmând să aibă sigur un reprezentant în semifinale.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.