Zgonea și Tăriceanu, convocați de Iohannis la Cotroceni

Share:

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, marţi, la Palatul Cotroceni cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întâlnirea are loc cu o zi înainte de consultările şefului statului cu partidele politice pe tema legilor electorale.

Klaus Iohannis, preşedintele României, a transmis oficial, săptămâna trecută, invitaţia partidelor politice de a participa, miercuri, la seria de consultări de la Cotroceni legate de priorităţile legislative ale sesiunii parlamentare ce stă să înceapă. „Pe agenda discuțiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare”, preciza într-un comunicat de presă Administraţia Prezidenţială.
Organizarea eficientă a votului în diaspora, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice, cât și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare sunt câteva dintre temele de interes pentru cetățenii României. Am invitat săptămâna viitoare partidele și formațiunile politice din Parlamentul României la consultări pe aceste teme, în contextul stabilirii priorităților legislative pentru următoarea sesiune parlamentară”, a scris, pe Facebook, Klaus Iohannis

Anterior, preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că va chema partidele parlamentare la Cotroceni pentru consultări în ceea ce priveşte reforma legislaţiei electorale.

Klaus Iohannis a apreciat că reforma electorală este necesară ca parte a reformei clasei politice, făcându-se deja paşi importanţi în această direcţie imediat după alegerile prezidenţiale. „Alegerile au arătat că trebuie un altfel de politică, nu doar un om care face o altfel de politică. Foarte mulţi politicieni au înţeles deja acest lucru. O reformă a clasei politice se face din interiorul partidelor. Vă amintiţi că acea blestemată lege a amnistiei a fost respinsă de Parlament imediat după alegeri, iar Parlamentul a autorizat pe bandă rulantă cererile justiţiei. Însă reforma partidelor înseamnă să se distanţeze şi de colegii care nu ajută la reforma partidului şi care aduc prejudicii de imagine”, a declarat Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.