Nouă soldați uciși și 29 răniți în estul Ucrainei

0

Nouă soldați au fost uciși și alți 29 răniți în ultimele 24 de ore în luptele din estul rebel prorus al Ucrainei, a anunțat marți un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

Separatiștii au tras de 120 de ori asupra pozițiilor ucrainene, situate în 30 de localități, a precizat purtătorul de cuvânt al trupelor guvernamentale angajate în confruntările din est, Vladislav Selezniov.

Cel mai mare număr de atacuri a fost înregistrat în apropiere de localitatea strategică Debalțevo, un important nod feroviar situat la aproximativ 50 de km nord-est de Donețk, capitala regiunii cu același nume. Separatiștii au deschis focul și asupra a șase localități unde nu sunt militari ucraineni, a acuzat același purtător de cuvânt. Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat deja cu peste 5.000 de morți de la debutul său în luna aprilie, potrivit ONU.

Luni, șapte soldați ucraineni au fost uciși și 24 răniți într-un interval de 24 de ore. Guvernul ucrainean a instituit, în ajun, regim de situație de urgență în estul Ucrainei și stare de alertă maximă în restul țării pe fondul recrudescenței violențelor din ultimele zile. ‘Vreau foarte mult să nu confundați aceasta cu starea de urgență sau legea marțială, care sunt instituite doar la decizia parlamentului țării’, a ținut să precizeze premierul Arseni Iațenkiuk.

Rada Supremă de la Kiev (parlamentul unicameral) se reunește marți, într-o sesiune extraordinară, dar analiști ucraineni pun la îndoială că aceasta ar putea decide instituirea legii marțiale în țară, o problemă ce a suscitat polemici virulente în ultimele săptămâni la Kiev.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.