Oficialii FMI au sosit la București

0

Oficialii FMI, ajunşi în această dimineaţă la Bucureşti, vor discuta cu reprezentanţii BNR despre situaţia românilor cu credite în franci elveţieni, dar şi despre posibilele măsuri care ar putea fi luate în scopul ajutorării lor.

O misiune a Fondului Monetar Internațional va vizita România în perioada 27 ianuarie – 10 februarie pentru a purta discuții privind cea de-a treia evaluare a acordului stand-by de tip preventiv aflat în vigoare.

Misiunea FMI va aborda în cadrul întâlnirilor cu autoritățile române cele mai recente evoluții economice și prioritățile reformelor. Discuțiile legate de acord se vor desfășura împreună cu echipe ale Comisiei Europene și Băncii Mondiale. Misiunea FMI se va întâlni și cu reprezentanți ai sectorului privat, ai sindicatelor, ai asociațiilor de afaceri, ai partidelor politice și ai societății civile, se mai arată în comunicat. ”Membrii misiunii vor discuta cu autorităţile române recentele evoluţii ale economiei româneşti şi priorităţile în reformele economice”, a declarat Guillermo Tolosa, potrivit comunicatul care precizează că discuțiile vor avea loc în prezența unor echipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.