Oprea: SRI a pierdut cel mai bun director!

0

Vicepremierul Gabriel Oprea susține că Serviciul Român de Informații a pierdut cel mai bun director pe care l-a avut vreodată. În opinia lui Oprea rolul pe care George maior l-a avut în modernizarea SRI este recunoscut de toată luumea.

”Demisia lui George Maior înseamnă finalul celui mai bun mandat pe care l-a avut vreodată un director al unui serviciu de informaţii din România. Ca vicepremier pentru securitate naţională, ca ministru al Afacerilor Interne, dar și ca fost ministru al Apărării Naționale, afirm, în cunoştinţă de cauză, că eficacitatea SRI în apărarea românilor şi a României a crescut exponenţial din 2006 şi până în prezent.

Rolul pe care George Maior l-a avut în procesul de modernizare a Serviciului este recunoscut de toţi liderii politici fie de la Putere, fie din Opoziţie, dar şi de toţi partenerii noştri internaţionali.

Prin urmare, nu-mi rămâne decât să sper că drumul pe care se află acum SRI va fi continuat şi că viitorul director va avea un mandat la fel de bun ca cel care tocmai s-a încheiat.

De asemenea, îmi exprim convingerea că George Maior va rămâne o voce activă în societatea românească. Nu doar competenţa profesională îl recomandă în acest sens, ci şi calităţile sale umane.
Este un român adevărat, loial interesului naţional şi un om care nu se teme de responsabilitatea opţiunilor sale. Personal, consider că George Maior este printre puţinii lideri care pot performa în oricare dintre cele mai înalte funcţii de demnitate publică ale statului român.

Aşadar, SRI l-a pierdut pe cel mai bun director pe care l-a avut până acum, dar societatea noastră a câştigat un lider care, indiferent de drumul pe care îl va alege, sunt convins că îşi va face datoria faţă de români şi faţă de România.

Ca Viceprim-ministru şi ca simplu cetăţean, îi mulţumesc lui George Maior şi îl felicit pentru aceşti opt ani de excepţie pe care i-a avut SRI.
Eu știu că demisia nu este un final de drum, ci începutul unuia nou. Aşadar, îi urez din toată inima să aibă succes şi să ne inspire pe mai departe pe toţi cei care vrem o ţară modernă, sigură şi prosperă”, afirmă Gabriel Oprea.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.