Terapia fără interferon pentru hepatita C, adusă în țară

0

Aducerea în România, încă din 2015, a terapiei fără interferon pentru tratamentul hepatitei C reprezintă cu adevărat marea provocare, după ce anul trecut s-au introdus 40 de molecule noi, pe o listă care nu a mai fost actualizată de şapte ani, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a spus, în cadrul unei dezbateri, că tripla terapie pentru bolnavii de hepatită va putea intra în tratament în februarie. „Dar marea provocare o reprezintă aducerea, încă de anul acesta, în România a terapiei fără interferon”, a adăugat Bănicioiu, înt-un schimb de replici cu europarlamentarul Cristian Buşoi, fost ministru al Sănătăţii.

„Vă asigur că, în sfârşit, şi Ministerul Sănătăţii şi-a făcut datoria, şi Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi-a făcut datoria.Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este pe punctul de finaliza acţiunea, astfel încât, în februarie anul acesta, să avem tripla terapie pentru pacienţi. Este un punct înainte „, a mai spus ministrul Sănătăţii, precizând că acest tratament se administrează deja în alte ţări de peste un deceniu.

Tratamentul fără interferon în cazurile de hepatita C, considerat revoluţionar, constă în administrarea unor tablete timp de trei luni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.