Iurie Leancă, desemnat premier al viitorului guvern al Moldovei

Share:

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat miercuri un decret prin care îi conferă premierului în funcţie Iurie Leancă sarcina de formare a viitorului guvern.

„Conform Constituţiei, domnul Iurie Leancă are la dispoziţie 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului. În cadrul consultărilor purtate de şeful statului cu grupurile parlamentare, domnul Iurie Leancă a fost propus de Partidul Liberal Democrat pentru funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova”, informează site-ul Preşedinţiei Republicii Moldova, potrivit Mediafax.

Premierul în exerciţiu Iurie Leancă va fi candidatul Partidului Liberal-Democrat (PLDM) pentru conducerea noului guvern al Republicii Moldova, anunţase sâmbătă liderul formaţiunii, Vlad Filat.

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a declarat că formaţiunea sa va susţine orice candidatură a PLDM pentru postul de prim-ministru. Lupu a dat asigurări că din noul guvern, care ar urma să fie învestit în 10-12 zile, vor face parte doar reprezentanţi ai partidelor care au semnat acordul coaliţiei de guvernare, adică PLDM şi PD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.