Liderii PNL vor preluarea guvernării şi o nouă majoritate

0

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu le-a spus, sâmbătă, participanţilor la Consiliul Naţional al PNL, că, înainte de a critica pe alţii, PNL trebuie să se uite „în curtea sa” , arătând că nu sunt încă suficiente pârghii de a face curăţenie în partid, dar voinţă există.

“Înainte de a-i critica pe alţii, trebuie să ne uităm mai întâi în curtea noastră. Nu putem închide ochii şi să ne prefacem că nu ştim că nu avem încă suficiente pârghii pentru a face curăţenie în partidul nostru. Da, voinţa există, ne trebuie şi reguli noi. Reguli care să fie intransigente cu cei care pun în pericol integritatea PNL şi stimulatoare pentru cei care vor să ni se alăture, din societatea civilă, din rândul tinerilor şi a oamenilor care nu se regăsesc acum în niciun partid. Avem nevoie şi de o fundamentare doctrinară”, a afirmat Gorghiu la Consiliul Naţional al PNL, informează Mediafax.

 Ea a mai spus că Klaus Iohannis a câştigat Preşedinţia pentru că nu a subestimat electoratul.“Votul românilor de pe 16 noiembrie a fost o opţiune, în primul rând, pentru seriozitate şi pentru reforma clasei politice. Klaus Iohannis a reuşit să câştige pentru că, pentru prima dată, un candidat nu s-a mai raportat la electorat, ca la o masă de oameni, care are nevoie de ulei electoral şi circ politic. Klaus Iohannis nu a subestimat electoratul. La 25 de ani după Revoluţie, românii gândesc diferit şi reprezintă, deja, acea masă critică, capabilă să pună presiune asupra tuturor partidelor pentru a face o politică diferită. Vor câştiga acele partide care vor reuşi să se adapteze la noua agendă publică. Vă propun nu doar să ne adaptăm, ci să fim cei care dictează agenda politică”, a adăugat Gorghiu.

Gorghiu a spus că PNL nu trebuie să lase PSD la guvernare deoarece “acest partid are o capacitate imensă de regenerare în rău”.“Ne aşteaptă un an politic deosebit de greu. Chiar dacă vom intra la guvernare, în acest an sau în 2016, nu trebuie să lăsăm PSD să crească la loc. Acest partid are o capacitate imensă de regenerare în rău. Stânga înseamnă stagnare şi sărăcie. PSD nu ştie decât de legea interesului de partid. Au blocat alegerile parţiale pentru că oamenii nu îi mai vor. Nici la Guvern, dar nici în conducerea Consiliilor judeţene, nici în fruntea primăriilor, nici în Parlament. Două milioane de români nu au, în acest moment, reprezentanţi aleşi în funcţii cheie pentru comunităţile în care trăiesc, dar nu putem rămâne indiferenţi, este vorba despre oameni şi legi. Cât timp va mai sta acest partid la guvernare, PNL trebuie să-l urmărească pas cu pas”, a spus copreşedintele PNL.

Potrivit acesteia, ”tendinţa naturală a PSD este să acapareze şi să transforme statul de drept în stat de partid”.”Fără o opoziţie puternică, România va rămâne prizoniera baronilor PSD. Nu este suficient să facem opoziţie, cea mai bună soluţie pentru România este ca acest partid să piardă puterea”, a adăugta Gorghiu.

Liderul PNL a spus că fără PNL şi PDL, scena politică ar fi arătat astăzi diferit. “De exemplu, fără desprinderea politică din 1992, anul de naştere al PDL, probabil că şi astăzi ar fi fost preşedinte tot Ion Iliescu. Fără desprinderea PNL din Guvern, din primăvara anului trecut, probabil că astăzi ar fi fost preşedinte Victor Ponta. Nici nu ştiu care ar fi fost răul cel mai mare”, a mai spus Gorghiu. “Astăzi dreapta e unită”, a încheiat Alina Gorghiu.

La rândul său, co-preşedintele PNL Vasile Blaga a avertizat, sâmbătă, ca PNL să aibă grijă în privinţa desemnării oamenilor în viitorul guvern, arătând că aceştia nu trebuie să-şi facă calificarea la locul de muncă şi să nu poată fi atacaţi pe corupţie.

Blaga a spus, la Consiliul Naţional al PNL, că este nevoie de un program de guvernare al PNL care să fie în accord cu proiectul politic România lucrului bine făcut şi a atenţionat în privinţa oamnilor care vor fi desemnaţi în viitorul govern.

“Mă bucur foarte mult că se munceşte foarte mult, se munceşte bine pe Programul de guvernare şi termenul de 28 februarie va fi respectat şi fiecare organizaţie veţi avea proiectul de guvernare pe care îl veţi putea amenda. După ce lucrurile acestea vor fi făcute, la un moment dat va trebui îmbrăcat de oameni. De pe acuma vă spun un lucru: Dacă nu vom avea grijă ca el să fie susţinut de acei oameni care să nu facă calificarea la locul de muncă, să stăpânească zonele pe care urmează să le administreze, care să nu poată fi atacat pe corupţie. Sigur, dacă ai fost o zi în politică, sigur mai ai câte o pată, dar să înţelegem ceva, că dacă aceşti oameni nu vor fi ei în slujba României şi nu România în slujba lor, înseamnă că nu am învăţat nimic.”, a afirmat Blaga.

El a spus că PNL trebuie să scoată cât mai repede PSD de la guvernare deoarece Victor Ponta, după 6 luni în care a fost “pisicuţ”, acum repetă toate relele pe care le-a făcut până acum.“De aceea, mare atenţie cum ne desemnăm oamenii, pentru că trebuie cât mai repede să scoatem PSD de la guvernare. Uitaţi-vă la Victor Ponta. Şase săptămâni a stat, cum spunea cineva, ca un pisicuţ. În câteva dintre materialele pe care le citeam astăzi, vedeam cum o parte din banii din bugetul de stat se duc pe fondurile de reechilibrare. Unde ajung cei mai mulţi bani? În judeţul lui Dragnea. Repetă toată relele pe care le-au făcut până acum, repetă”, a mai spus Blaga.

El a mai spus că în această sesiune parlamentară trebuie finalizate codurile electorale, finanţarea partidelor şi legea partidelor politice deoarece numai aşa PNL va fi cel mai mare partid din România şi va rămâne în inimile oamenilor.“Evident va trebui să finalizăm în această sesiune codurile electorale , toate legile alegate de alegeri, finanţarea partidelor, toate aceste lucruri trebuie rezolvate pentru că numai astflel vom rămâne în inimile oamenilor şi numai astfel vom rămâne cel mai mare partid din România şi pentru acest lucru trebuie să dăm jos Guvernul Ponta”, a mai arătat Blaga.

Co-preşedintele PNL a mai arătat că PNL are astăzi 45% şi sarcina noului PNL este să vină la guvernare.“Astăzi partidul are 45%, asta înseamnă că trebuie să venim repede la guvernare. Acesta este sarcina noului PNL. Am încredere că am trecut peste toate orgoliile şi am reuşit să aducem partidul în situaţia de a fi înscris în registrul partidelor politice şi fiecare dintre dumneavoastră să faceţi acest lucru şi în etapa următoare, veţi pune pe picioare cea mai puternică structură pe care a avut-o dreapta în România. Numai mâine nu-i poimâine, alegerile bat la uşă”, a conchis Blaga.

Nu în ultimul rând, prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, a declarat sâmbătă la Consiliul Naţional că împlinirea proiectului de ţară al lui Klaus Iohannis nu poate fi împlinit dacă liberalii nu îşi asumă, chiar din perioada următoarea, preluarea guvernării, prin conturarea unei noi majorităţi parlamentare.

Predoiu a prezentat, în calitate de premier desemnat al PNL, rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional în ceea ce priveşte linia politică asumată de liberali pentru perioada următoare.

”În toată campania electorală am spus că Ponta este un pericol pentru România, şi poporul a înţeles că e un pericol pentru România. Pericolul a fost îndepărtat, dar este încă prezent. Astăzi Ponta este un obstacol în calea dezvoltării României, este un obstacol în calea investiţiilor, este un obstacol în calea reformării educaţiei şi sănătăţii, este un obstacol în calea împlinirii programului <<România lucrului bine făcut>>, propus şi votat în 14 noiembrie…în 16 noiembrie. Klaus Iohannis a oferit o şansă României, dar astăzi această şansă trebuie concretizată, astăzi suntem aici să creăm, să forjăm voinţa politică care să ducă Partidul Naţional la guvernare”, a declarat Predoiu.

El a menţionat că nu este suficient ca PNL să facă opoziţie faţă de Guvernul condus de Victor Ponta.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.