Percheziții la evazioniștii fiscali

0

Polițiștii efectuează, duminică dimineață, 146 de percheziții, în Municipiul București și alte 11 județe, la persoane bănuite că ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de 30 milioane de euro prin evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unui comunicat transmis Agerpres de IGPR, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, efectuează 146 de percheziții domiciliare la persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani în diverse domenii de activitate (IT, construcții). La acțiune participă peste 300 de polițiști din cadrul unităților centrale și teritoriale ale Inspectoratului General al Poliției Române și luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Perchezițiile se desfășoară pe raza municipiului București și a județelor Arad, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Vâlcea, și Vrancea. Polițiștii vor pune în executare 90 de mandate de aducere, iar în urma audierilor urmează a fi dispuse măsuri legale, menționează sursa citată.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011-2014, reprezentanții a peste 200 de societăți comerciale ar fi creat circuite fictive pentru eludarea taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

De asemenea, prin intermediul societăților implicate ar fi fost fost transferate aproximativ 100 de milioane de euro către persoanele în cauză, iar banii astfel obținuți ar fi fost reintroduși în circuitul ilicit prin retrageri din conturile bancare în baza unor documente fictive, se mai menționează în comunicatul IGPR.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.