Putin, „extrem de îngrijorat” de situația din Ucraina

Share:

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, este „extrem de îngrijorat” de intensificarea crizei din Ucraina, cerând ambelor părţi să înceteze confruntările, afirmă purtătorul său de cuvânt, Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei TASS.

„Preşedintele Vladimir Putin este extrem de îngrijorat de situaţia din estul Ucrainei şi cere ambelor părţi să înceteze luptele”, a declarat Dmitri Peskov, informează Mediafax.

Zeci de persoane au fost ucise în ultimele zile în confruntările din estul Ucrainei, iar bilanţul total al conflictului separatist izbucnit în martie 2014 este de aproximativ 5.000 de morţi. Pe fondul intensificării confruntărilor, Aleksandr Zaharcenko, liderul autoproclamatei „Republici populare Doneţk”, a anunţat luni că va iniţia acţiuni pentru recrutarea a 100.000 de combatanţi separatişti.

Pe de altă parte, Germania şi Ungaria nu vor furniza armament serviciilor de securitate ucrainene care luptă împotriva insurgenţilor proruşi, au dat asigurări luni cancelarul german, Angela Merkel, şi premierul ungar, Viktor Orban, conform MTI.”Conflictul din Ucraina nu poate fi rezolvat pe cale militară. Berlinul va face totul pentru soluţionarea crizei prin negocieri”, a declarat Angela Merkel la Budapesta, după întrevederea cu Viktor Orban.

„Este necesar un nou armistiţiu, iar Acordul de la Minsk va fi baza oricărei încetări a focului”, a spus Merkel, subliniind, în contextul crizei ucrainene, că este importantă diversificarea resurselor energetice.

Referindu-se la situaţia din Ungaria, Merkel a notat că, indiferent dacă Guvernul Orban are o majoritate solidă în Parlament, trebuie să fie apreciat şi rolul opoziţiei, al societăţii civile şi al instituţiilor media.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.