Comisia SRI, în control la Brigada Antiteroristă a Serviciului

Share:

Preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Georgian Pop, a declarat că marţi, membrii acestui for vor avea un control la Brigada antiteroristă a SRI pentru a vedea capacitatea de reacţie în cazul unor incidente de acest tip, în contextul declaraţiilor ministrului de externe britanic.

”Astăzi, începând cu ora 15, o să avem un control la Brigada antiteroristă, aşa cum v-am anunţat de joia trecută. Este un control programat, ne interesează să vedem capacitatea de reacţie a SRI în eventualitate, Doamne fereşte, a unui incident de tip terorist. Această acţiune de control a venit ca urmare atât a dinamicii din ultimele luni a fenomenului terorist, cât mai ales şi a declaraţiilor îngrijorătoare pentru noi, a ministrului de externe britanic, care spunea că pe teritoriul naţional tranzitează persoane suspecte de a fi afiliate organizaţiilor teroriste şi jihadiste. Deci mergem tocmai să verificăm acest lucru pentru că indiferent de dinamica politică sau de dinamica altor evenimente este foarte important ca securitatea cetăţenilor din România să fie asigurată”, a declarat Georgian Pop.

Ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, a evidenţiat, cu ocazia unei reuniuni antiteroriste desfăşurate la Londra, în 22 ianuarie, importanţa eforturilor de oprire a circulaţiei membrilor grupului terorist Stat Islamic (SI) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.

Potrivit ziarului The Guardian, Philip Hammond a evidenţiat importanţa eforturilor de a bloca tranzitul combatanţilor grupului terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria) prin ţări europene precum România şi Bulgaria.

Hammond a reamintit că a efectuat vizite la Bucureşti şi Sofia, precizând că Marea Britanie colaborează strâns cu serviciile de informaţii din România şi Bulgaria.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.