O bombă artizanală a explodat în centrul capitalei Cairo

0

O bombă artizanală a explodat marți în centrul capitalei egiptene Cairo, iar pe principalul aeroport al orașului au fost întărite măsurile de securitate după ce au fost descoperite două dispozitive explozive, au indicat oficiali din domeniul securității, citați de agenția Reuters.

O bombă artizanală a explodat în centrul oraşului Cairo, potrivit Agerpres. Nu este clară deocamdată ținta vizată de explozie, care a survenit în apropiere de o piață aglomerată. Nu există încă informații privind eventuale victime, precizează Reuters.”O bombă de mici dimensiuni a explodat într-un transformator electric” pe o stradă comercială din centrul capitalei Cairo, a declarat pentru AFP un ofițer de poliție sub acoperirea anonimatului, precizând că explozia „a avariat transformatorul, dar nu a provocat decât pagube minore”.

Pe aeroportul din capitala Cairo au fost sporite măsurile de securitate după ce poliția a descoperit două bombe în diferite terminale ale aeroportului. Dispozitivele explozive au fost detectate marți dimineața cu ajutorul unei aparaturi electronice. Nu au fost efectuate imediat arestări, dar autoritatea însărcinată cu securitatea aeroportului analizează imaginile de pe camerele de înregistrare video.

Militanții islamiști care încearcă să înlăture guvernul de la putere au întreprins numeroase atacuri cu bombă împotriva soldaților și a poliției de la demiterea, în 2013, a președintelui Mohamed Morsi, provenit din rândurile confreriei Frăția Musulmană.

Săptămâna trecută, ramura egipteană a grupării Statul Islamic (SI) a efectuat atacuri coordonate în Peninsula Sinai, soldate cu moartea a peste 30 de persoane din rândurile forțelor de securitate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.