Cetățenii ruși vor putea intra în Ucraina doar cu pașaportul

0

Guvernul ucrainean a anunţat marţi că, începând de la 1 martie, accesul cetăţenilor ruşi pe teritoriul Ucrainei se va face doar pe baza paşapoartelor străine, de serviciu sau diplomatice, relatează Itar Tass.

De asemenea, Kievul le interzice copiilor ruşi de până în 14 ani să călătorească pe teritoriul Ucrainei pe baza certificatelor de naştere, aşa cum permitea până în prezent un acord bilateral privind circulaţia fără vize semnat în 1997. Decizia a fost publicată marţi pe site-ul Guvernului ucrainean.

Pe de altă parte, premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a dat ordin serviciilor pentru migraţie şi de frontieră să plaseze sub control perioada de şedere a cetăţenilor ruşi în Ucraina.”Am dat ordin serviciilor ucrainene pentru migraţie şi de frontieră să plaseze sub control perioada de şedere a cetăţenilor ruşi care intră în Ucraina”, a declarat el.

Această măsură „va permite (…) consolidarea controalelor la graniţă şi asigurarea intereselor naţionale de apărare ale Ucrainei”, a afirmat şeful Guvernului de la Kiev.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.