Jurnalul din campanie al Elenei Udrea a ajuns la Ion Cristoiu

0

Elena Udrea a ţinut, în campania electorală pentru prezidenţiale, un jurnal, pe care a decis să îl pună la dispoziţie lui Ion Cristoiu. Jurnalistul spune că a primit jurnalul de la Udrea şi dezvăluie că în acesta apar „multe nume” şi îi confirmă teoria că SRI a fost implicat în bătălia pentru Cotroceni: George Maior de partea lui Victor Ponta, Florian Coldea de partea lui Klaus Iohannis. Elena Udrea a fost categoric anti-Iohannis, este concluzia lui Cristoiu, susține Romaniatv.net.

Jurnalistul Ion Cristoiu spune că Jurnalul de campanie al Elenei Udrea este „un document de 50 de pagini, format A4, scris de mîna Elenei Udrea”.”Începe pe 4 noiembrie 2014, după anunţarea rezultatelor finale din primul tur, şi se încheie joi, 28 ianuarie 2015, înainte de convocarea la DNA. (…)

În Jurnal sînt multe nume (inclusiv al subsemnatului) şi întîmplări precise invocate de Elena Udrea. Nu le voi da, deoarece nu-mi permit să arunc în spaţiu public nume de personalităţi despre care Elena Udrea face afirmaţii teribile: de la cea despre ofiţerii acoperiţi, pînă la cea despre o anume situaţie stînjenitoare. Elena Udrea are documentul. Cine vrea să-l publice, n-are decît să-l ceară”, scrie Cristoiu, în evz.ro.

Jurnalistul notează că „documentul e mult mai echilibrat şi prin asta credibil decît spovedaniile Elenei Udrea din ultimele zile”.”Dacă ar fi vorbit aşa cum a scris, aş fi fost atent la argurmentele ei. De aceea îl şi iau în serios. El îmi confirmă teza că alegerile din acest an au fost o bătălie pe viaţă şi pe moarte pro sau contra Victor Ponta. În această bătălie, SRI a fost implicat de o parte şi de alta. Prin George Maior – de partea lui Victor Ponta. Prin Florian Coldea – împotriva lui Victor Ponta.

Cum Klaus Iohannis era candidatul cu cele mai mari şansedintre adversarii lui Victor Ponta, Florian Coldea a fost pentru Klaus Iohannis”, spune Cristoiu.

Acesta adaugă că bătălia crîncenă a părut pînă duminică 16 noiembrie 2014, la prînz, cîştigată de Victor Ponta: „Înaintea celui de-al doilea tur, cu 10% avans pentru Victor Ponta (înţeleg – repet – din cele scrise de Elena Udrea), funcţiile erau împărţite: Victor Ponta – preşedinte, George Maior – premier, Gabriel Oprea – la SRI”

Cristoiu mai susţine că instituţia cea mai asaltată a fost ICCJ, iar „Elena Udrea descrie pe larg bătălia dusă de Gruparea Ponta pentru ca ICCJ să-l declare incompatibil pe Klaus Iohannis şi bătălia dusă de cealaltă grupare pentru amînarea deciziei pînă după alegeri”.”În această bătălie, Elena Udrea a fost categoric anti-Iohannis. Nu spun pro-Ponta, ci anti-Iohannis. Poate și pentru că se considera ea îndreptățită să fie președinta României din partea Dreptei. Ea merge peste tot, insistă, pune o vorbă bună, pune o vorbă rea, discută pentru ca Klaus Iohannis să nu cîştige”, mai concluzionează Cristoiu, după citirea jurnalului.”Aşa cum am bănuit, Traian Băsescu nu e de partea Elenei Udrea. El ascultă ce-i spune Elena Udrea despre Florian Coldea, despre ICCJ, dar, din cîte se vede din Document, face cum îl taie capul. Din document nu apare o clipă implicarea Politicului. ACL nu există. Există doar instituţiile care se bat”, spune în continuare Cristoiu.

Jurnalistul consemnază că Elena Udrea i se dezvăluie „mult mai implicată” decît a crezut, având „acces peste tot, de la Preşedinte pînă la SRI, transmite informaţii, lansează profeţii, avertismente”.”Sebastian Ghiţă joacă dublu. Cînd Elena Udrea îi reproşează că RTV o critică pe ea, care l-a ajutat să-şi facă post tv, Sebastian Ghiţă răspunde că el nu mai controlează postul. Îl controlează Florian Coldea! Culmea e că Elena Udrea îl crede. (…)

Elena Udrea scrie că Florian Coldea îşi justifică implicarea prin salvarea României de la pericolul PSD-izării absolute a ţării. Ea crede că Florian Coldea a contribuit la victoria lui Klaus Iohannis pentru a ajunge directorul SRI.

În spovedaniile publice susţine că pentru a pune stăpînire pe ţară. Din cîte se ştie, am avut mari obiecţii faţă de teza unui Florian Coldea care vrea să stăpînească ţara.

Teza unui Florian Coldea care vrea să ajungă directorul SRI mi se pare mai credibilă. Despre asta și despre interesul Codruței Kovesi, am scris de a lungul campaniei electorale. Spre deosebire de deontologi, nu mă miră situația asta. În toate democrațiile, șefii instituțiilor de forță se implică în campaniile electorale prezidențiale mai mult sau mai puțin subtil. Așa cum am ținut să precizez după alegeri, înfrîngerea lui Victor Ponta și-a avut cauza principală în persoanlitatea lui Victor Ponta. Dacă ar fi ajuns președinte, în cîteva luni ar fi fost dat jos prin ample mișcări de stradă. Atît de Ciocoi PSD-ist ar fi fost!”, mai scrie Cristoiu.

În final, acesta mărturiseşte că, după lectura Jurnalului, a sunat-o pe Elena Udrea, căreia i-a spus: „Doamnă, a fost, ca la toate prezidenţialele postdecembriste, o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Unii au cîştigat. Alţii au pierdut. Din nenorocire, dumneavoastră aţi pierdut”.

„Aveţi dreptate!, a recunoscut ea cu o luciditate care i-a lipsit în aceste zile”, redă Cristoiu răspunsul Elenei Udrea.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.