Un nou cutremur, de 3,1 grade, în Vrancea

Share:

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter, s-a produs vineri, la ora 13.16, în zona Vrancea, după ce în noaptea de joi spre vineri a avut loc un seism de 3,2 grade.

Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), seismul de 3,1 grade a avut epicentrul în judeţul Buzău şi s-a produs la adâncimea de 121 de kilometri. Oraşele apropiate de epicentrul cutremurului sunt Râmnicu Sărat (40 de kilometri), Focşani (48 de kilometri), Covasna (48 de kilometri), Buzău (50 de kilometri) şi Mărăşeşti (60 de kilometri). Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter, s-a produs vineri, la ora 01.58, în zona Vrancea, epicentrul seismului fiind tot în judeţul Buzău.

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.