Biden: SUA nu vor permite Rusiei să redeseneze harta Europei

0

Washingtonul nu va permite Rusiei să redeseneze harta Europei, a declarat vicepreşedintele american Joseph Biden, adăugând că Statele Unite şi Europa trebuie să susţină Ucraina în plan politic şi financiar, relatează Interfax Ucraina în pagina electronică.

„Acesta este un moment în care Statele Unite şi Europa trebuie să fie unite şi ferme. Nu trebuie să îi permitem Rusiei să redeseneze harta Europei, pentru că exact asta face”, a declarat Biden vineri, într-o conferinţă de presă la Bruxelles, informează Mediafax.

Vicepreşedintele american a insistat că SUA şi Uniunea Europeană trebuie să fie unite şi să susţină politic şi financiar Guvernul ucrainean.”Noi, Statele Unite şi Europa trebuie să fim împreună, să fim alături de Ucraina în acest moment. Ucraina are nevoie de asistenţa noastră financiară şi de sprijin pentru reforme. Chiar şi în faţa acestui atac militar cu care se confruntă în timp ce continuă reformele”, a subliniat Biden.

Joseph Biden a pus sub semnul întrebării dorinţa preşedintelui rus, Vladimir Putin, de a obţine pacea în Ucraina. El a afirmat că Putin „continuă să ceară noi planuri de pace, în timp ce trupele sale acţionează pe teritoriul ucrainean, şi ignoră toate acordurile semnate de ţara sa în trecut”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.