Germania va furniza mai multe arme Irakului

0

Ministerul german al Apărării a anunţat că va trimite mai multe arme, inclusiv rachete împotriva vehiculelor blindate, luptătorilor kurzi din Irak care se confruntă cu jihadiştii din gruparea Stat Islamic, relatează Radio Free Europe/Radio Liberty.

Noile ajutoare, anunţate în urma unei întâlniri desfăşurate la Berlin între cancelarul german, Angela Merkel, şi premierul irakian, Haidar al-Abadi, sunt în valoare de 13 milioane de euro.

Anul trecut, Germania a acordat ajutor militar în valoare de 70 de milioane de euro, inclusiv rachete şi lansatoare de tip Milan împotriva vehiculelor blindate. Noul ajutor constă în alte 30 de lansatoare şi 500 de rachete, precum şi 203 lansatoare de rachete portabile, 4.000 de puşti şi zece vehicule blindate Dingo.

Abadi a precizat că schimburile de informaţii secrete cu Germania sunt vitale în depistarea luptătorilor străini, printre care şi cetăţeni germani care luptă alături de militanţii grupării Stat Islamic.

Premierul irakian, care participă şi la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, a adăugat că Irakul are nevoie de „sprijinul continuu al Germaniei şi al ţărilor din coaliţie” pentru a învinge gruparea Stat Islamic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.