Parlamentarii PMP vor vota împotriva arestării lui Udrea

0

Preşedintele PMP Eugen Tomac a precizat, duminică, pentru Mediafax, că parlamentarii partidului vor vota împotriva arestării preventive a deputatului Elena Udrea, dar în favoarea începerii urmăririi penale în cazul acesteia.

„Legat de propunerea de începere a urmăririi penale, poziţia parlamentarilor PMP rămâne consecventă şi vom vota începerea urmăririi penale în cazul Elenei Udrea.În ceea ce priveşte cele trei solicitări de arestare preventivă, decizia este aceea de a vota împotrivă. Credem că orice cetăţean al României, indiferent cum se numeşte, să aibă la îndemână toate instrumentele pentru a se apăra. Poziţia noastră este că vom vota împotrivă”, a spus, pentru Mediafax, preşedintele PMP.

Deputaţii din Comisia juridică s-au întrunit, duminică, pentru a discuta cele trei solicitări ale DNA referitoare la încuviinţarea arestării deputatului Elena Udrea, două în Dosarul Microsoft şi una în dosarul ”Gala Bute”, la şedinţă participând şi Elena Udrea, însoţită de trei avocaţi.

Membrii comisiei vor mai trebui să decidă privind o cerere de încuviinţare a extinderii urmăririi penale în Dosarul ”Gala Bute” şi o cerere de începere a urmăririi penale în dosarul Microsoft, ambele vizând-o pe deputata Elena Udrea.

DNA a cerut, miercuri, Camerei Deputatilor arestarea Elenei Udrea, acuzată de trafic de influenţă (fapte în legătură cu încheierea şi derularea acordului cadru de licenţiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente şi a actelor adiţionale la acestea), trafic de influenţă (fapte în legatură cu derularea contractului e – Romania), trafic de influenţă, spălare de bani şi fals în declaratii de avere.

Direcţia Naţională Anticorupţie cere aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea preventivă a Elenei Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, după ce procurorii au extins urmărirea penală pe numele ei şi pentru luare de mită, în dosarul „Gala Bute”.

Potrivit referatului cauzei, Udrea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită.”Faptele au legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012”, susţin procurorii.

În dosarul „Gala Bute”, Direcţia Naţională Anticorupţie ceruse luni aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, pentru infracţiunile de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Comisia juridică a avizat favorabil, miercuri, solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea.

Membrii comisiei juridice vor mai discuta soicitarea de încuviinţare a urmăririi penale ca urmare a nerespectării controlului judiciar şi o alta de reţinere şi arestare preventivă pentru nerespectarea controlului judiciar.

Şedinţa comisiei se desfăşoară cu uşile închise.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.