România, la egalitate cu Spania la Fed Cup

Share:

România și Spania sunt la egalitate, 2-2, după ce Irina Begu a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa, cu 6-2, 6-4, duminică, pe Patinoarul ”Dunărea” din Galați, în primul tur al Grupei Mondiale II a competiției de tenis pe echipe feminine Fed Cup.

Irina a început foarte bine meciul, cu un break, dar Silvia Soler și-a recuperat ghemul imediat și a preluat conducerea cu 2-1. Begu (34 WTA), condusă de iberică la meciurile directe, cu 4-3, a avut o revenire formidabilă a câștigat punct după punct, a luat cinci ghemuri consecutive și a încheiat setul cu 6-2, în 36 de minute.

Românca a început cu break și setul secund, dar situația s-a repetat și Silvia Soler-Espinosa (67 WTA) a preluat conducerea cu 2-1. Begu a egalat (2-2), dar adversara s-a desprins la 4-2, după un nou break reușit. Irina Begu s-a mobilizat din nou extraordinar și a reușit patru ghemuri la rând, obținând victoria (6-4 în setul doi) într-o oră și 24 de minute.

Pentru Irina este a treia victorie la rând în fața Silviei Soler, după un meci în care a reușit 17 lovituri câștigătoare (Soler 8), dar și mai multe erori neforțate (20-14). Begu a avut procentaje superioare la punctele câștigate atât din primul serviciu (67%-55%), cât și din al doilea (53%-30%).

Evoluțiile de duminică au determinat cele două echipe să facă schimbări în privința componenței perechilor pentru meciul de dublu: Irina Begu (49 WTA la dublu) va juca în locul Alexandrei Dulgheru, alături de Monica Niculescu (44 WTA la dublu), iar Garbine Muguruza (14 WTA la dublu) va face cuplu cu Anabel Medina-Garrigues (27 WTA la dublu), înlocuind-o pe Lara Arruabarrena.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.