Ponta vrea reluarea discuțiilor privind legile securității naționale

Share:

Premierul Victor Ponta consideră necesară reluarea discuției referitoare la pachetul legilor privind securitatea națională în vederea modernizării legislației în domeniu.

„Am mai discutat despre faptul că în acest context politic este important și ne dorim o relansare a discuției, care s-a blocat de foarte mult timp, privind legile de securitate națională. Este un context în care forțele politice, societatea civilă, standardele europene pe care trebuie să le îndeplinim ne permit să discutăm din nou și să luăm o decizie în cursul anului 2015 privind modernizarea legilor securității naționale”, a spus Ponta, luni, la finalul ședinței coaliției de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă Guvernul are în vedere introducerea, pe traseul legislativ, a unui nou proiect de lege privind securitatea națională, Victor Ponta a reiterat necesitatea modernizării sistemului, întrucât „și SRI și SIE și celelalte norme legislative sunt foarte vechi, din anii ’90”.

„Avem în vedere principiul, că este un moment… și SRI și SIE și celelalte norme legislative sunt foarte vechi, din anii ’90, că între timp România a intrat în NATO, că au loc transformări importante și că este o discuție la nivelul societății și că, în 2015, putem cu decizii luate prin dialog între cei care suntem acum la guvernare și cei care sunt în Opoziție, și prin deschidere față de ceea ce înseamnă România anului 2015 și anii care urmează, să îmbunătățim legislația în sensul unei țări europene care garantează drepturile și libertățile fundamentale și care are niște instituții puternice. O țară democratică fără instituții puternice nu rezistă. (…) Prin pachetul legislativ, care nu a avut consens politic în ultimii ani, putem să asigurăm ambele cerințe fundamentale pentru noi ca țară”, a conchis premierul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.