Proiecție & lansare DVD la Sahia Film

0

Cinci noi DVD-uri se alătură colecţiei One World Romania, singura de acest gen ce vă aduce cele mai reprezentative documentare din ultimii ani. 

Starul acestei lansări este însă un DVD ce adună laolaltă filme produse la Studioul Cinematografic „Sahia Film”. Studioul Alexandru Sahia a fost „fabrica de realitate” a României socialiste. La 25 de ani de la colapsul regimului comunist, acesta este primul DVD ce redescoperă producţia studioului – „SAHIA VINTAGE I: Documentar, ideologie, viață”. Este volumul I, pentru că promitem că vor mai urma și altele.

Lansarea DVD-urilor vine însoțită de o proiecție specială – două scurtmetraje produse la Sahia:
– „Pe unde-am fost și-am colindat” (regia Laurențiu Damian, 1982)
– „Va veni o zi” (regia Copel Moscu, 1985/1990)

Proiecția va avea loc în prezența celor doi regizori și a antropologului Vintilă Mihăilescu. Intrarea este liberă.

Celelalte 4 DVD-uri a căror lansare o sărbătorim sunt: „Here Be Dragons” (câştigătorul premiului OWR 2014), „Ai Weiwei: Never Sorry”, „My Perestroika” și „Byeway” / „Autostrada”.

DVD-urile pot fi pre-comandate de la Librăria Bastilia, din Piaţa Romană, nr. 5, până pe 10 februarie, cu o reducere atrăgătoare de 20%, la care noi adăugăm cadou un tricou de festival. Le puteți ridica apoi tot de la librărie, în cadrul lansării, marți, 10 februarie, de la ora 18:30.

Parteneri: Centrul Ceh (Czech Centre Bucharest), Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung, Centrul Naţional la Cinematografiei, Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Națională de Filme – Cinemateca Română, Ambasada Statelor Unite ale Americii în București

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.