Rusia trimite un convoi umanitar la Donețk și Lugansk

0

Rusia a trimis un nou convoi umanitar în regiunile afectate de conflictul armat din estul Ucrainei, care a ajuns duminică la Doneţk şi Lugansk, a anunţat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de agenţia Sputnik în pagina electronică.

„În total, 100 de camioane au livrat peste 1.100 de tone de ajutor umanitar la Doneţk”, a declarat Oleg Voronov, adjunctul şefului centrului pentru situaţii de criză din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă. Voronov a precizat de asemenea că 70 de camioane au livrat 700 de tone de alimente, materiale de construcţii şi alte provizii pentru populaţia din Lugansk. După descărcarea ajutoarelor, camioanele urmau să plece spre regiunea Rostov, din sudul Rusiei.

Acesta este cel de-al 13-lea convoi umanitar trimis de Rusia, începând din august, în regiunile separatiste din estul Ucrainei. Cel de-al 14-lea convoi umanitar va fi trimis în Donbas la 15 februarie, potrivit ministerului. Regiunile Doneţk şi Lugansk se confruntă cu o gravă criză umanitară de la declanşarea conflictului dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi, în aprilie 2014.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.