Cum poate fi detectat autismul la naștere
Autismul ar putea fi detectat încă de la naştere cu ajutorul testului genetic Reality. Acest lucru permite intervenţia timpurie care este abordarea cea mai eficientă în modificarea modului în care se dezvoltă autismul. Reality este un test accesibil și de încredere, convenabil, fără risc, cu rezultate disponibile în mai puțin de trei săptămâni.
Testul Reality permite timpuriu medicilor să stabilească terapia în funcţie de profilul genetic al copilului, reducând anxietatea părinților. Intervențiile sub vârsta de 3 ani sunt benefice, profitându-se de plasticitatea crescută a creierului, se stimulează receptorii creierului la copiii cu autism să răspundă similar cu copiii fără autism. Intervenția timpurie îmbunătăţeşte abilităţile de comunicare, punctajele de inteligenţă, comportamentul cognitiv și de adaptare, care să permită copiilor să devină mai autonomi, să urmeze învățământul de masă și, la vârsta de adult, să obțină locuri de muncă și să trăiască independent.
Autismul este una dintre cele mai frecvente și dificil de diagnosticat tulburări ale copilariei, cu o rată de prevalență în creștere, care afectează toate grupurile rasiale, etnice și socio-economice. În cazul fraţilor, posibilitatea de apariţie a autismului la copiii mai mici este de 25,9%.Impactul economic al autismului, cu costuri anuale estimate la 283 miliarde dolari numai în SUA si Marea Britanie, dovedeşte că acesta este mai costisitor decât tratarea cancerului, a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare cerebrale la un loc.
„Aceste cifre arată o nevoie clară de intervenții mai eficiente pentru tratarea autismului, ideal în fragedă copilărie”, declară profesorul Martin Knapp, director al Unitaţii de Cercetare în Domeniul Serviciilor Sociale Personale, LSE.
„Reality oferă părinților și medicilor informația genetică cheie pentru a aborda mai rapid autismul prin intervenția timpurie, prin promovarea unei abordări proactive și responsabile față de ceea ce este cel mai bine pentru copil”, a precizat Frederic Amar, director general al grupului Esperite.
Grupul Esperite, prin societatea sa specializată în medicină de predicţie, GENOMA SA, se află în fruntea inovației tehnologice și științifice. Platforma sa genetică de multe milioane de dolari dedicată diagnosticării clinice este cea mai mare din Europa, având capacitatea de a prelucra 75.000 probe pe an. 2015 marchează începutul unei noi ere pentru medicina personalizată.