HTC anunță rezultatele financiare pentru trimestrul IV al lui 2014

Share:

HTC Corporation (TWSE: 2498), lider global în inovaţie mobilă şi design, a anunţat astăzi  rezultatele financiare consolidate pentru cel de-al patrulea trimestru al anului fiscal 2014, încheiat la 31 decembrie 2014. Cifre cheie:

  Veniturile trimestriale s-au cifrat la de 47,9 de miliarde de dolari taiwanezi (1,51 miliardede dolari)

  Profitul  net  trimestrial  după  taxe  a  fost  de  0,5  miliarde  de  dolari  taiwanezi  (15,83milioane de dolari), sau 0,57 dolari taiwanezi (0,018 dolari) per acţiune

  Marja brută de profitabilitate a fost de 20,4% şi marja operaţională de 0,4%HTC şi-a menţinut profitabilitatea în ultimul trimestru din 2014, cu o creştere a veniturilor de 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Marjele au reflectat contextul competitiv al industriei, însă familiile de smartphone-uri HTC au continuat să consolideze cotă de piaţă.

Peter Chou, CEO HTC Corporation: “HTC a încheiat anul cu un al treilea trimestru consecutiv de profitabilitate şi are o poziţie favorabilă pentru a continuă dezvoltarea în acest an, asigurând un portofoliu de smartphone-uri  foarte atractiv.  Performanţa de vânzări îmbunătăţită a fost posibilă datorită abilităţii noastre de a oferi combinaţii de produse personalizate, cu preţuri accesibile, ceea ce ne-a permis să răspundem îndeaproape nevoilor specifice ale fiecărei regiuni.”

În trimestrul patru din 2014, HTC a adoptat o strategie de diversificare a portofoliului de produse pentru a răspunde tot mai mult stilului de viață mobil și a extinde orizonturile consumatorilor. HTC a semnat  primul  dintr-o  serie  de  parteneriate  strategice,  destinate  să  faciliteze  noi  categorii  de produse, colaborarea cu Under Armour, anunţată la începutul lunii ianuarie la CES Las Vegas, care va aduce pe piaţă o gamă de dispozitive conectate pentru sănătate şi fitness, perfecte pentru atleţii  de orice nivel. Camera RE a HTC a fost lansată în trimestrul  al patrulea, fiind apreciată deopotrivă de consumatorii pasionați de tehnologie și de cei orientați pe un stil de viață plin de experiențe memoriabile. Remarcabila cameră foto „point of view” de mici dimensiuni  redefineşte fotografia de lifestyle, permiţând utilizatorilor să iasă din spatele vizorului şi să surprindă fiecare moment.

Smartphone-urile HTC au obținut premii și în trimestrul al patrulea din 20014, HTC One (M8) a câştigat din nou numeroase premii, printre care “Cel mai bun telefon Android disponibil pe piață” acordat  de  Business  Insider,  “Cel  mai  bun  smartphone”  acordat  de  PC World,  “Cel  mai  bun smartphone al anului 2014” acordat de TechCentral şi “Telefonul anului”, acordat de T3 şi de Traveland Leisure, o publicaţie de lifestyle din America de Nord. Totodată, telefonul a câştigat premii în China acordate de Tencent, Efashion şi New Press Daily. În plus, husa inovatoare DotView a primit premiul pentru “Cel mai bun accesoriu pentru terminale wireless” la CES Innovation Awards, în timp ce camera RE a câştigat medalia de aur pentru design la Spark Awards. Perspectiva pentru primul trimestru al anului 2015 HTC estimează următoarele rezultate financiare în primul trimestru al acestui an:

 Veniturile sunt estimate între 41,5 şi 45 miliarde de dolari taiwanezi (1,31-1,42 miliardede dolari)

 Marja de profit brut este estimată între 19,5% şi 20%

 Profitul per acţiune este estimat între 0,08 şi 0,47 dolari taiwanezi (0,003-0,015 dolari).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.