Putin i-a oferit un Kalașnikov omologului său egiptean

Share:

Preşedintele rus, Vladimir Putin, care efectuează o vizită în Egipt, i-a oferit o armă Kalaşnikov omologului său egiptean, Abdel Fattah al-Sisi, cu care a mers la Opera din Cairo, apoi au luat cina împreună, relatează The Independent în ediţia electronică.

Liderul rus se află într-o vizită oficială în Egipt alături de câţiva oficiali ruşi de rang înalt, în condiţiile în care cele două ţări încearcă să arate că nici una dintre ele nu cedează în faţa Occidentului, informează Mediafax.

Putin a fost întâmpinat luni seara pe aeroportul din capitala egipteană chiar de al-Sisi, pe covorul roşu, flancat de soldaţi, după care cei doi preşedinţi au mers la Opera din Cairo, unde au urmărit fragmente din Lacul Lebedelor şi Aida. Ulterior, cei doi preşedinţi au luat cina împreună, înconjuraţi de numeroşi oficiali.

Preşedintele egiptean a primit în dar o armă Kalaşnikov AK-47 de la omologul său rus, un cadou care ar putea anunţa semnarea unui acord în valoare de 3,5 miliarde de dolari prin care Rusia să furnizeze armament Egiptului.De asemenea, cei doi preşedinţi ar putea încheia un nou acord comercial şi ar urma să pună bazele unui tratat antiterorist între Rusia şi Egipt. În condiţiile în care Moscova este vizată de sancţiuni din partea statelor occidentale, care o acuză de implicare în conflictul din estul Ucrainei, Egiptul s-a oferit să crească exporturile agricole în Rusia cu 30 de procente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.