Rusia efectuează exerciţii militare în Caucaz şi Osetia de Sud

0

Aproximativ 1.500 de oameni şi 300 de piese de echipament militar participă la exerciţii în Districtul Militar Sud, a anunţat marţi serviciul de presă al regiunii militare, citat de agenţia Tass în pagina electronică.

Potrivit reprezentantului pentru presă al districtului, manevrele includ exerciţii de tir cu obuziere autopropulsate de calibrul 152 de milimetri de tip Akaţia şi MSTA-S, cu lansatoare multiple de rachete de calibrul 122 de milimetri de Tip Grad şi Tornado şi cu mortare şi rachete antitanc cu calibrul de 120 de milimetri, informează Mediafax. La manevre participă, de asemenea, vehicule radar de ultima generaţie de tip Zoopark-1.

Militarii efectuează şi exerciţii cu lansatoare de rachete multiple de tip Uragan şi rachete antitanc de tip Hrizantema, în condiţii de simulare a luptei, potrivit aceleiaşi surse.

Exerciţiile se desfăşoară în poligoane de testare situate atât în republicile ruse Cecenia şi Daghestan, în Caucaz, cât şi în Osetia de Sud, o regiune separatistă georgiană, precizează Districtul Militar de Sud.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.