Udrea, citată marți la DNA

0

Elena Udrea a fost citată, marţi, la DNA, informează România TV. Udrea poate fi reţinută şi prezentată instanţei pentru arestare preventivă, după ce deputaţii au avizat, luni seară, cele şase cereri ale DNA de încuviinţare a urmăririi penale şi de arestare preventivă în Dosarele Microsoft şi Gala Bute.

Deputaţii au aprobat, luni, în plen toate cererile DNA de arestare a Elenei Udrea, precum şi cererile de urmărire penală, în dosarul Gala Bute şi în dosarul Microsoft. Pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor au fost în total ŞASE cereri – trei de arestare și trei de urmărire penală. 

Hotărârile Camerei Deputaţilor au fost publicate în Monitorul Oficial.

Potrivit prevederilor legale, după ce Camera Deputaţilor hotărăşte asupra cererii cu votul secret al majorităţii membrilor săi, Hotărârea camerei se comunică de îndată ministrului Justiţiei şi se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, în termen de trei zile. Data comunicării către ministrul Justiţiei este data intrării în vigoare a hotărârii.

Deputaţii au votat luni seara cererea privind începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”, fiind înregistrate 285 de voturi „pentru” şi 49 „împotrivă”. Solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ s-a referit la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al dezvoltării regionale şi turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în dosarul nr.50/P/2014 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Camera Deputaţilor a aprobat şi cererea privind încuviinţarea extinderii urmăririi penale în dosarul „Gala Bute”. Proiectul de hotărâre a Camerei Deputaţilor întocmit ca urmare a solicitării procurorului general al Parchetului de pe lângă ÎCCJ, referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost adoptat cu 278 voturi pentru şi 50 împotrivă.

Camera a aprobat, luni seară, şi încuviinţarea cererii de arestare preventivă formulată în dosarul „Gala Bute” în privinţa Elenei Udrea. Rezultatul votului la proiectul de hotărâre referitor la cererea ministrului justiţiei, însoţită de solicitarea Parchetului de pe lângă ÎCCJ, de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Elena Udrea, formulată în dosarul nr.50/P/2014 al DNA, a fost de 219 voturi „pentru” şi 102 „împotrivă”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.