Nouă clinică de cardiologie în Dolj

Share:

Consiliul Județean Dolj și-a propus, ca și în anii anteriori, să meargă și în 2015 spre zona de sănătate cu toată forța și cu o bună parte din bugetul propriu. Clinica de Cardiologie Intervenționară și Chirurgie Cradiovasculară, care este una dintre cele mai mari proiecte ale CJ Dolj, va fi finalizată în toamna acestui an, informează cotidianul Lupa.

Clinica de Cardiologie crește vâzând cu ochii. Construită în curtea Spitalului Județean de Urgență Craiova, este aproape de a intra în graficul lucrărilor. De la mijlocul anului 2014 se lucrează în forță  la această clinică, care va fi finalizată în toamna acestui an. „Nu avem niciun fel de opreliște. Ne-am propus să mergem spre zona de sănătate cu toată forța și cu o bună parte din bugetul propriu. Și anul acesta și anul viitor, și nu mi-e frică să vă spun că nu cred că mai există vreun consiliu județean în România care să investească atât de mult cât investește CJ Dolj  în sănătate. Avem în jur de 350 de miliarde de lei vechi, o sumă extraordinaă  cu care ne ducem spre unele zone clasice pe care le dezvoltăm, respectiv zona de primiri urgențe, extindere și pe această bijuterie care se conturează și care este Clinica de Cardiologie Intervenționară și Chirurgie Cradiovasculară”, a declarat președintele Cj Dolj, Ion Prioteasa.
 În urma licitației pentru atribuirea contractului de lucrări a clinicii, s-a realizat o importantă economie, de peste două milioane de euro, bani care au rămas la bugetul CJ Dolj pentru a putea face pașii importanți pentru dotarea ei.„Uitându-ne pe o statistică de sănătate publică în care ne arăta că principala cauză de mortalitate în județul Dolj este determinată de incidența bolilor cardiovasculare am decis, în urmă cu trei ani, să construim această Clinică de Cardiologie Intervenționară și Chirurgie Cradiovasculară. Valoare proiectului a fost inițial de 5,5 milioane de euro, care în cele din urmă s-a licitat cu 3, 3 milioane de euro, din care au rezulatat economii pentru a putea face pașii importanți în dotarea acestei clinci. În toamna acestui an clinica va fi gata. Pentru dotarea acestei clinici cu aparatură va fi nevoie de 6 milioane de euro.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.