SUA și Marea Britanie și-au închis ambasadele în Yemen

0

Statele Unite ale Americii și Marea Britanie și-au închis ambasadele în Yemen și au evacuat angajații celor două misiuni diplomatice, precum și familiile lor pe fondul creșterii insecurității în această țară, a anunțat miercuri Departamentul de Stat și Foreign Office, citat de AFP.

‘Din cauza deteriorării situației de securitate la Sanaa, Departamentul de Stat a suspendat la 11 februarie 2015 activitățile ambasadei, iar personalul a fost transferat în afara țării’, a indicat diplomația americană. ‘Toate serviciile consulare, de rutină și/sau urgente au fost suspendate până la noi ordine’, menționează instituția diplomatică a Statelor Unite.

Într-un avertisment de călătorie care face referire la un ‘nivel înalt de amenințare în urma activităților teroriste și a tulburărilor civile’, Departamentul de Stat recomandă cetățenilor americani care intenționează să călătorească în Yemen să-și amâne călătoria, iar celor care se află deja aici să ‘părăsească țara’.

Marea Britanie a anunțat, de asemenea, închiderea ambasadei sale în Yemen. ‘Situația legată de securitatea în Yemen a continuat să se înrăutățească în ultimele zile. Considerăm că personalul și birourile noastre sunt supuse unui risc crescut’, a afirmat un reprezentant al Foreign Office pentru BBC.

Milițiile șiite Houthi au avertizat marți împotriva oricărei încercări de a ‘destabiliza’ Yemenul, în timp ce partidele politice, cu excepția Partidului nasserian (panarab), care au reluat dialogul luni sub egida ONU, au continuat discuțiile asupra crizei.

Milițiile șiite au cerut vineri dizolvarea parlamentului și instalarea unei noi conduceri în fruntea țării, după ce au forțat la sfârșitul lunii ianuarie demisia președintelui Abd Rabbo Mansour Hadi, prin ocuparea clădirilor oficiale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.