Vosganian face circ în comisia juridică din Senat

Share:

Senatorul PNL, fost ministru Varujan Vosganian, a cerut miercuri ca membrii Comisiei juridice din Senat să jure ”cu mâna pe Biblie şi pe Constituţie” referitor la dosarul în care DIICOT cere urmărirea penală a sa, pentru a confirma dacă au existat sau nu elemente noi în solicitarea procurorilor.

Vicepreşedintele Comisiei juridice, Ovidiu Donţu, a prezentat în plenul Senatului raportul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Economiei , Varujan Vosganian. El a afirmat, la solicitarea unui senator, că faţă de solicitarea anterioară a DIICOT au fost identificate elemente noi în documentele înaintate de DIICOT, informează Mediafax.”Vă mărturisesc, sunt şocat. În cadrul comisiei mi-am întrebat colegii din Comisia juridică dacă au găsit elemente noi. Unul dintre colegi mi-a răspuns că a citit cu mare atenţie referatele şi e niciun element nou. Jur pe sfânta cruce”, a afirmat senatorul PNL.

Vosganian a afirmat că, în aceste condiţii, solicită ca fiecare membru al Comisiei juridicesă jure joi în plen ”cu mâna pe Bible şi pe Constituţie” asupra faptului că nu i-au comunicat faptul că ar exista indicii noi în solicitarea DIICOT.”Eu nu vreau să fiu comediant într-un spectacol mediatic într-un scenariu pe care nu ştiu cine îl scrie (…)Până cineva nu-mi spune ce este nou, cnsider că ceea ce se face cu mine nu este justiţie, ci vântoare”, a mai spus fostul ministru.

El a prezentat o serie de foi despre care a susţinut că este referatul DIICOT înaintat Senatului, fiind subliniate cu culoarea galbenă pasajele reluate din referatul anterior, aferent solicitării respinse de Senat.

În discuţii a intervenit liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, care a susţinut în plen faptul că senatori din Comisia juridică i-au comunicat că ar exista 13 dosare noi în cazul lui Vosganian, plus o declaraţie a actualului preşedinte al Senatului, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Sârbu a solicitat ca joi, înaintea votului din plenul Senatului faţă de dosarul lui Vosganian, preşedintele Comisiei juridice, Cătălin Boboc să clarifice dacă şi ce elemente noi sunt conţinute în solicitarea DIICOT.

Senatorul PNL Sebastian Grapa a anunţat că personal va vota împotriva solicitării procurorilor împotriva lui Vosganian, acelaşi punct de vedere fiind invocat şi de senatorul PC Cristiana Anghel. De asemenea, viceliderul senatorilor PNL, Dorin Dobra, a susţinut că nu cunoaşte pe deplin acuzaţiile şi elementele noi care l-ar viza pe Vosganian, menţionând că prezenţa sa în Senat i se datorează fostului ministru al Economiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.