Elixirul Dragostei – premiera la Opera Română Craiova

Share:

Opera Română Craiova vă invită joi, 26 februarie, și sâmbătă, 28 februarie, orele 19 :00, la premiera absolută a acestei primăveri – pentru prima dată, pe scena lirică din Bănie va răsuna Una furtiva lagrima, arie a cărei celebritate a făcut din opera lui Donizetti un veritabl succes de casă, pentru că Elixirul dragostei este comedia spumoasă care încă din anul premierei – 1832, se joacă cu săli pline și case închise de fiecare dată.

Parcă în nicio altă operă semnată de Donizetti melodiile fermecătoare nu se înlănțuie una după alta într-o desfășurare atât de inspirată și alertă. Poate că și acesta este motivul pentru care Elixirul rămane una dintre cele mai iubite opere ale belcanto-ului italian.

Pentru a pune în scenă rețeta unei poțiuni miraculoase care duce la îndrăgostire, Opera Română Craiova a apelat la o altă rețetă sigură a succesului, cea a colaborării cu regizorul András Kürthy, coregraful Adrian Mureșan și scenograful Răsvan Drăgănescu. Va fi o montare scenică ”în dulcele stil clasic”, regizorul András Kürthy fiind un adept al punerilor în scenă fidele spiritului original al lucrării, accentele și rezolvările scenice inedite nefiiind ”modernități” care să deranjeze publicul.

Clasificată drept opera buffa, Elixirul își reclamă caracterul buffo din apariția spumoasă a lui Dulcamara – medicul șarlatan ce vinde un soi de vin aromat drept medicament miraculos pentru îndrăgostire dar și porția de lirism din  moment ce Nemorino apelează la magie – la un elixir al dragostei – în speranța de a o cuceri pe Adina cea bogată și mofturoasă.

Calitatea interpretării va fi asigurată de conducerea muzicală încredințată maeștrilor Marius Hristescu și Alexandru Iosub, iar distribuția avanpremierei și a celor două zile de premieră se distinge prin tinerețe și reale calități vocal-dramatice : Ioana Mitu / Forina Ilie / Cristina Oltean (Adina), Florin Ormenișan  / Andrei Fermeșanu (Nemorino),  Ioan Cherata / Vasili Dobrovolsky (Belcore), Hercz Peter / Daniel Mateianu (Dulcamara), Noemi Modra / Andreea Blidariu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.