Cocoș, adus din nou la DNA

Share:

Omul de afaceri Dorin Cocoș a fost adus vineri la Direcția Națională Anticorupție pentru a fi audiat, el fiind arestat preventiv în două dosare – Microsoft și cel disjuns din cauza în care a fost trimisă în judecată fosta șefă DIICOT Alina Bica.

Dorin Cocoș este urmărit penal în noul dosar al Alinei Bica, pentru trafic de influență și dare de mită. ”În perioada ianuarie 2011 – 2012, inculpatul Cocoș Dorin a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranşe, în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela şi Diacomatu Sergiu  pentru asigurarea soluţionării a două dosare de despăgubire. Pentru urgentarea soluţionării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoș Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, inculpatei Bica Alina Mihaela”, conform DNA.

De asemenea, Cocoş a fost arestat pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, în dosarul Microsoft, dosar în care a fost arestată preventiv și fosta lui soșie, Elena Udrea. Potrivit unor surse judiciare, procurorii îi audiază vineri și pe Gheorghe Ștefan, primarul din Piatra Neamț, arestat preventiv în Microsoft, și Alin Cocoș, arestat preventiv în cel de-al doilea dosar al Alinei Bica.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.