Evenimente culturale în București

0

Vineri, 13 februarie, la Sala mare a Operei Comice pentru Copii, este prezentat în premieră musicalul „Peter Pan” de Laurențiu Profeta (muzica) și Eugen Rotaru (libretul), de la ora 18.00.

Prima producție a anului 2015 poartă semnătura unei echipe de creație inedite: regia — Antoaneta Cojocaru, scenografia — Francesca Cioancă și coregrafia — Cătălin Caracaș, potrivit comunicatului OCC.

„Peter Pan este una dintre cele mai frumoase povești despre copilărie, adică despre curajul și libertatea pe care ți le dau o inimă curată. Mi-am dorit să construiesc un spectacol despre bucuria și speranța pe care o introduc copiii în viața oamenilor mari” a declarat Antoaneta Cojocaru, regizoarea musicalului, citată în comunicat.

Biletele se pot achiziționa prin rețeaua bilete.ro. În 2015, Opera Comică pentru Copii pregătește alte trei noi producții: „Flautul fermecat” (operă, premiera pe 24 aprilie), „Fetița cu chibrituri” (balet, premiera pe 5 iunie) și „Aventurile Baronului Munchhausen” (operă, premiera are loc în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”).

* Jorge (George Papagheorghe) revine pe scena Teatrului de Operetă „Ion Dacian” în rolul lui Romeo din celebrul musical „Romeo si Julieta”, pe 14 și 15 februarie, informează un comunicat al reprezentanților artistului.

Producția, lansată în 2009 și premiată ca fiind musicalul anului la vremea respectivă, va fi pusă în scenă în weekendul de Valentine’s Day.

Costumele sunt semnate de Doina Levintza, iar coregrafia îi aparține lui Răzvan Mazilu.

În distribuție pot fi văzuți actorii Marius Stănescu, Dorina Lazăr, Marian Ghenea, Mircea Constantinescu, Laurențiu Lazăr, Mugur Arvunescu, Paula Niculiță, Ana Maria Moldovan, Virginia Rogin, Istvan Teglaș, Ionuț Kivu, Marian Lepădatu, Silvian Vâlcu, Sabrina Iașchevici, Ruxandra Maniu, Ioana Marcoiu, Anca Dumitra, Alexandra Poiana, Anca Florescu, Simona Dabija.

Următoarele reprezentații ale spectacolului sunt pe 15, 19 și 20 februarie.

Biletele pot fi achiziționate de la casa de bilete a instituției la prețurile de 15.90 lei și 31.80 lei.

În 2009, rolul Julietei a fost interpretat de Simona Nae, iar pentru reprezentațiile din 2015 este jucat de Diana Nițu (14 februarie) și Cristina Bleadura (15 februarie).

Din distribuția musicalului mai fac parte și actorii Adrian Nour (Benvolio), Filip Ristovschi (Mercutio), Ernest Fazekas (Tybalt), Orest Pâslariu (Capulet), Florin Budnaru (Pariș), Daniel Iordăchioaie (Prinț).

Spectacolele au loc la Sala Opereta a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” din bulevardul Octavian Goga, nr.1. Biletele pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Teatrului de Operetă, de marți până sâmbătă, între orele 11.00 și 19.00, și duminică, între orele 14.00 și 19.00, sau online, pe bilete.opereta.ro.

* Sâmbătă, 14 februarie, și duminică, 15 februarie, este prezentat în premieră spectacolul „Organic” de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, de la ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național „I.L. Caragiale”.

Organic de Saviana Stănescu, în regia lui Andrei Măjeri, încheie seria spectacolelor din cadrul primei etape a Programului 9G la TNB, desfășurat prin Centrul de Cercetare și Creație Teatrală ‘Ion Sava’, potrivit unui comunicat al TNB.

„Spectacolul aduce în fața publicului un subiect acut, desprins din știrile zilnice — traficul de organe — și spune o poveste ruptă din realitate… dar o îmbracă într-o comedie neagră de bună calitate. Visul american și viața emigranților în cameleonica lume ideală capătă accente dramatice, dar și comice… Imaginați-vă cum ar arăta familia Bundy din celebrul serial cu același nume, dacă ar trăi din comerțul cu organe umane, și nu de pe urma vânzării de pantofi”, se arată în descrierea spectacolului.

Din distribuție fac parte Silva Helena Schmidt, Andrei Stehan și Lucian Rus, completați de artiștii asociați / american dreams: vis 1— Ada Milea, vis 2— Arcadie Rusu & Les Ateliers Nomad, vis 3— Ioana Păun, vis 4— Tudor Giurgiu și vis 5— Arcadie Rusu & Les Ateliers Nomad.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.