MAI a plătit sporuri de risc pentru munca de birou

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi pentru anul 2013, ministerul Afacerilor Interne a plătit sporuri de risc pentru poliţişti neoperativi şi contracte care nu respectă pricipiile „eficienţei şi eficacităţii”.

În ceea ce privește modul la care s-au achitat drepturile salariale, Curtea de Conturi a  constatat că personalul din diversele structuri ale aparatului central al MAI „beneficiază de o compensaţie de pericol deosebit de până la 30 la sută, calculată la solda de funcţie/salariul de funcţie/salariul de bază, deşi aceştia, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îşi pun în pericol integritatea fizică”.

Alte nereguli constatate de Curtea de Conturi se referă la condiţiile în care reprezentanţii MAI au semnat un contract cu SC 2K Telecom SRL pentru realizarea sistemului call center. Potrivit raportului, la data efectuării misiunii de audit, sistemul call center nu era funcţional, deşi contractul a fost încheiat la data de 16.10.2009, cu o durată iniţială de 26 de luni.
Perioada a fost modificată prin 11 acte adiţionale până la data de 31 decembrie 2014.

În acelaşi timp, Curtea de Conturi a atras atenţia cu privire la faptul că prin contract au fost incluse servicii de mentenanţă, garanţie şi suport în valoare de 432.000 de lei cu TVA, contrar legii privind vânzarea produselor şi garanţiilor asociate acestora, unde se prevede gratuitatea garanţiei acordate.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.