Medici vinovați de moartea unui copil, amendați cu 1000 de lei!

0

Trei medici de la Spitalul Vişeul de Sus au fost amendaţi cu 1000 de lei, după ce un copil de 3 ani a murit de pneumonie. Cadavrul copilului a fost deshumat pentru o nouă autopsie.

Direcţia de Sănătate Publică Maramureş cercetează împrejurările în care un copil de numai trei ani din Săcal şi-a pierdut viaţa la Spitalul Vişeu de Sus. Mama micuţului care ar fi împlinit trei ani pe 15 aprilie acuză personalul medical de la unitatea spitalicească şi cere să i se facă dreptate.

Copilul a fost dus iniţial de părinţi la Spitalul din Borsa, unde la Camera de gardă i s-a constatat o stare de insuficienţă respiratorie, dar a fost redirecţionat, din cauza lipsei de medic pediatru, la Spitalul din Viseu de Sus. Acolo a fost vazut de catre medicul pediatru de garda, care a decis să-i aplice o terapie cortizonica pentru reglarea nivelului de oxigen din sânge. Deşi iniţial micuţul a fost stabilizat, după câteva ore starea sa s-a agravat şi a intrat în stop cardio-respirator. Copilul a fost resuscitat, dar fără rezultat, şi nu a mai apucat să fie transferat la Spitalul Judetean Baia Mare, unde medicii voiau să-l trimită cu diagnosticul de bronşiolită acută, cu care venise de la Spitalul din Borşa.Băieţelul în vârstă de 3 ani s-a stins în braţele mamei, înainte să ajungă salvarea. Convinşi că micuţul a fost tratat greşit, părinţii au depus plângere la Colegiul Medicilor.

Trei medici de la spitalul în care a murit copilul au fost amendaţi fiecare cu 1000 de lei pentru că nu au respectat protocoalele de resuscitare şi nu au raportat decesul în termen de 24 de ore.

Moartea copilului a ridicat semne de întrebare şi procurorilor, care au deshumat cadavrul pentru o nouă autopsie. Ei aşteaptă acum rezultatele ca să încerce să facă lumină în acest caz.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.