NATO condamnă atacurile teroriste de la Copenhaga

Share:

Secretarul general al NATO, norvegianul Jens Stoltenberg, a condamnat ferm, duminică, atacurile teroriste „inacceptabile” comise în weekend la Copenhaga asupra unei societăţi daneze libere şi comunităţii evreieşti şi a transmis condoleanţe familiilor victimelor, potrivit site-ului Alianţei.

„Condamn cu putere atacurile armate de la Copenhaga”, a declarat secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.

El le-a denunţat drept „atacuri inacceptabile asupra societăţilor noastre deschise, libere şi democratice, dar şi asupra comunităţii evreieşti din Danemarca”.”Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor şi le doresc însănătoşire grabnică răniţilor”, afirmă Stoltenberg. El asigură, în finalul acestei scurte postări pe site-ul NATO, că Alianţa „este alături de aliatul nostru Danemarca împotriva terorismului”.

Poliţia din Copenhaga a anunţat duminică dimineaţa că l-a împuşcat mortal pe bărbatul despre care afirmă că este autorul atacurilor armate din Copenhaga. Forţele de ordine au precizzat că l-au ucis pe suspect în cartierul Norrebro, după ce acesta a deschis focul asupra poliţiştilor.

O persoană a fost ucisă, iar alte trei rănite sâmbătă după-amiaza, într-un atac armat asupra unui centru cultural-cafenea în care avea loc o dezbatere în capitala daneză. Într-un al doilea atac, comis în noaptea de sâmbătă spre duminică, un bărbat evreu a fost ucis, iar doi poliţişti au fost răniţi în apropierea principalei sinagogi din Copenhaga.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.